Vanlige spørsmål: Norton Secure VPN

Norton Secure VPN er en sikkerhetsapp som bidrar til å holde deg trygg mens du surfer på nettet. Det forhindrer at nettaktiviteten din spores av tredjepartssporere, inkludert Internett-leverandører, eller nettstedene du besøker, slik at du får privat Internett-tilgang. Det bidrar også til å blokkere annonsesporere ved å fange opp informasjonskapsler og fjerne identifiserende informasjon.

Systemkrav for å installere Norton Secure VPN

Tilgjengelig Windows PC-er, Mac-er og iOS-/Android-enheter.
Norton Secure VPN er kompatibelt med PC-er, Mac-er, Android-smarttelefoner og -nettbrett, samt iPad- og iPhone-enheter. Norton Secure VPN kan brukes på angitt antall enheter – med ubegrenset bruk i abonnementsperioden.

Windows

Operativsystem

Maskinvare

• Microsoft Windows 11/10 (alle versjoner unntatt Windows 11/10 i S-modus)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alle versjoner)1

• Microsoft Windows 7 med Service Pack 1 (SP 1) eller nyere

• Prosessor

For Windows 11/10/8/7: 1 GHz

• RAM

For Windows 11/10: 2 GB

For Windows 8/7: 1 GB (32-biters) eller 2 GB (64-biters)

• Harddiskplass

150 MB ledig harddiskplass

Mac

Operativsystem

Maskinvare

• Mac OS X 10.12.x (Sierra) eller nyere

• Mac-datamaskin med Intel® Core™ 2 Duo-, core i3-, Core i5, core i7- eller Xeon-prosessor

• 2 GB RAM

• 300 MB ledig harddiskplass

Android

Operativsystem

Enhetskrav

• Android som kjører 8.0 eller nyere

Google Play-appen må være installert

• 100 MB ledig harddiskplass

• 100 MB ledig harddiskplass

iOS

Operativsystem

Enhetskrav

• iPhone- og iPad-enheter som kjører den gjeldende versjonen eller de to foregående versjonene av Apple iOS

• 100 MB ledig harddiskplass

Hvordan beskytter Norton Secure VPN mitt personvernet mitt på nettet?

Hvis du bruker et offentlig Wi-Fi-nettverk, kan nettaktivitetene dine overvåkes. Nettkriminelle kan stjele personopplysninger som brukernavn, passord og kontonumre. Mer informasjon
Norton Secure VPN maskerer all personlig identifiserbar informasjon, inkludert plasseringen din når du surfer på Internett. På denne måten kan du vise programmene akkurat som når du er hjemme.
Slik beskytter Norton Secure VPN dataene du sender og mottar på offentlige trådløse nettverk (Wi-Fi):
  • Programmet legger automatisk til kryptering i bankklassen for å beskytte deg på offentlige trådløse aktiveringspunkter.

• Dermed kan du surfe anonymt på nettet for å beskytte personvernet ditt. Mer informasjon

• Gir deg tilgang til dine favorittapper og ditt favorittinnhold uansett hvor du er, som om du var hjemme i stua.

• Krypterer dataene dine med et privat nettverk uten logging, som verken sporer eller lagrer nettaktivitetene dine. Mer informasjon

• Tilbyr 60-dagers refunderingsgaranti*.

• Tilbyr kundestøtte i verdensklassen fra Norton, markedslederen innen Internett-sikkerhet.

Hvor er IP-adressene til Norton Secure VPN?

IP-adressene til serverne er plassert i forskjellige land, inkludert USA, Storbritannia, Singapore og Brasil. De er optimalisert for Norton Secure VPN for å gi deg den aller beste surfeopplevelsen på Internett.

Hva slags informasjon kan Internett-leverandøren (ISP) min og nettstedene se når jeg bruker Norton Secure VPN?

Når du bruker Norton Secure VPN, blir dataene kryptert, slik at Internett-leverandøren bare ser trafikkmengden som går igjennom serverne deres og ikke de krypterte dataene.
Hvis du ikke bruker Norton Secure VPN, kan Internett-leverandørene se hvilke nettsteder du besøker, e-posten din, alle nettpratøktene dine og alle filene du laster opp eller ned. Nettstedene du besøker, kan se hvilken nettleser du bruker, operativsystemet til enheten og plasseringen din.

Blokker annonsesporing

Hver mobilenhet har en unik annonse-ID som kan brukes til å spore detaljene dine slik som navn, adresse og alder. Annonse-ID-er kan brukes av app-utviklere for å opprette målrettede annonser som er relevante for deg. Annonsesporingsfunksjonen i Norton Secure VPN beskytter deg og blokkerer målrettede annonser.

Android eller iOS

1. Åpne Norton Secure VPN.

2. Trykk på Annonsesporer-ikonet nederst på skjermen.

3. På skjermen Annonsesporer flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Blokkering av annonsesporer fungerer bare når Virtuelt privat nettverk er slått på.

Norton Secure VPN-appen i Windows

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på den stasjonære PC-en.

2. Klikk på Innstillinger-ikonet øverst i appen Norton Secure VPN, og klikk deretter på Blokkering av annonsesporere.

3. Under Blokkering av annonsesporere flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Norton Secure VPN-appen på Mac

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på den stasjonære PC-en.

2. Klikk på Innstillinger-ikonet til venstre for Norton Secure VPN-appen.

3. Under Blokkering av annonsesporere flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Nortons enhetssikkerhetprodukt i Windows

1. Åpne Norton Enhetssikkerhet.

I vinduet Min Norton klikker du på rullegardinpilen ved siden av Secure VPN og deretter på Annonsesporer.

2. Klikk på fanen Annonsesporing og skyv på bryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Nortons enhetssikkerhetsprodukt på Mac

1. Åpne Norton Enhetssikkerhet.

2. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Secure VPN.

3. Klikk på Åpne.

4. Klikk på fanen Annonsesporing og glytt på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Hva er en Avbruddsbryter?

Avbruddsbryteren blokkerer eller avbryter Internett-tilkoblingen hvis VPN-et frakobles. Dette bidrar til å opprettholde personvernet til IP-adressen din (nøkkelen til å identifisere plasseringen din og nettaktivitetene dine) og andre personopplysninger hvis VPN-tilkoblingen avbrytes.

Norton 360-appen i Windows

1. Åpne Norton Enhetssikkerhet.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til rullegardinmenyen ved siden av Secure VPN og velger Innstillinger.

2. I vinduet Innstillinger flytter du på glidebryteren ved siden av Avbruddsbryter for å aktivere funksjonen.

Norton Secure VPN-appen i Windows

1. Åpne Norton Secure VPN-appen i Windows.

2. Klikk på Innstillinger-ikonet øverst i appen.

3. På fanen Generelt, ved siden av Avbruddsbryter, flytter du på glidebryteren for å aktivere funksjonen.

Norton Secure VPN-appen på Mac

Mac OS 12 eller lavere

1. På startskjermen til Mac klikker du på Apple-menyen og deretter Systeminnstillinger.

2. I popup-vinduet som åpnes klikker du på Nettverk til venstre på skjermen.

3. I vinduet Nettverk, under Andre tjenester, klikker du på Norton.

4. I Norton-vinduet aktiverer du Koble til ved behov for å aktivere funksjonen.

5. Klikk på Bruk.

Mac OS 13

1. På startskjermen til Mac klikker du på Apple-meny og deretter Systeminnstillinger.

2. I vinduet Systeminnstillinger klikker du på VPN til venstre på skjermen.

3. I vinduet VPN , ved siden av Norton, klikker du på Sample alt text-ikonet.

4. I popup-vinduet som åpnes på høyre fane, aktiverer du Koble til ved behov for å aktivere funksjonen.

5. Klikk på OK.

Android

1. Trykk på meny-ikonet i Norton Secure VPN-appen, trykk deretter på Innstillinger.
  2. På siden Innstillinger, ved siden av Avbruddsbryter, flytter du på glidebryteren for å aktivere funksjonen.

Hva er Trådløs nettverkssikkerhet?

Funksjonen Trådløs nettverkssikkerhet i Norton Secure VPN gjennomsøker det trådløse nettverket som enheten er tilkoblet, for å se etter vanlige nettverkstrusler som mellommannsbaserte angrep (MITM). Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Android- og iOS-plattformer.

Du må gi Secure VPN tilgang til enhetens plassering for å gjennomsøke det trådløse nettverket. Vi verken lagrer plasseringsinformasjonen din eller bruker den til å spore deg.

Hva er en Delt tunnel?

Med funksjonen Delt tunnel i Norton Secure VPN kan du sikkert dirigere og kryptere valget av apper ved å velge trafikken du vil utelate fra Secure VPN.

Jeg har Norton 360-appen i Windows

1. Åpne Norton Enhetssikkerhet.

Hvis du ser vinduet Min Norton går du til rullegardinmenyen ved siden av Secure VPN og klikker på Innstillinger.

2. I vinduet Innstillinger klikker du på ikonet ved siden av Delt tunnel.

3. Flytt på glidebryteren i Delt tunnel-vinduet for å aktivere funksjonen.

I delen Utelatt app klikker du på Legg til og velger appen du vil utelate fra Secure VPN-trafikken.

4. Klikk på OK i varselmeldingen.

Appene du velger her, utelates fra Secure VPN-trafikken neste gang du slår på VPN.

Varselmeldingen vises bare når Secure VPN er slått på i Norton 360.

Jeg har Norton Secure VPN-appen i Windows

1. Åpne Norton Secure VPN-appen i Windows.

2. Klikk på Innstillinger -ikonet øverst i appen, og klikk deretter på Delt tunnel.
  3. På siden Delt tunnel flytter du på glidebryteren for å aktivere Utelat apper fra Secure VPN-trafikken.

4. Klikk på Legg til et program.

I vinduet Legg til et annet program velger du programmet du vil utelate fra Secure VPN-trafikken, og klikker på Åpne.

5. Klikk på SLÅ PÅ VPN.

Jeg har en Android-enhet

1. Åpne Secure VPN.

2. Trykk på menyikonet øverst til venstre på skjermen og trykk på Innstillinger.
  3. På skjermen Innstillinger flytter du på glidebryteren for å aktivere Delt tunnel.

4. Hvis du vil utelate en app, trykker du påUtelat apper under Delt tunnel.

5. På skjermen Utelat apper klikker du på for å velge appene du vil utelate fra Secure VPN-trafikk.

Slå VPN-et av og på igjen for å bruke endringene du har gjort for Delt tunnel.

Hva er Koble til VPN automatisk?

Funksjonen Koble til VPN automatisk kobler deg automatisk til VPN igjen når tilkoblingen avbrytes.

Hva er Start ved oppstart?

Funksjonen Start ved oppstart laster inn tjenestene i Norton Secure VPN når systemet starter.

Hvis funksjonen Automatisk tilkobling er deaktivert, må du koble til Norton Secure VPN manuelt etter at du har startet appen.