Hvorfor mottar jeg en varsling om at opplysningene mine befinner seg på det mørke nettet?

Du mottar denne varslingen fordi opplysningene dine er tilgjengelige på det mørke nettet og kan kjøpes eller brukes av hackere for å begå identitetsforbrytelser. Her er noen grunner til at opplysningene dine kan ha blitt funnet på det mørke nettet.

• Datainnbrudd på nettsteder
    Dette kan skje fordi et nettsted du har angitt informasjon på for å registrere deg eller for å bruke noen av tjenestene som er knyttet til nettstedet, har blitt utsatt for et datainnbrudd. Det kan være vanskelig å huske alle tjenestene som er tilknyttet nettstedet, eller du var kanskje aldri klar over dem.
    Selv om du har sluttet å bruke nettstedet, deaktivert kontoen eller avregistrert deg, kan informasjonen fremdeles være tilgjengelig i systemene deres.
  • Lekkede brukernavn og passord (kjent som kombinasjonsliste)
    I noen tilfeller lastes kombinasjoner av brukernavn/e-postadresse og passord opp som en tekstfil (kjent som kombinasjonslister) på det mørke nettet. Denne filen er maskinlesbar og kan brukes som inndata for verktøy som automatiserer godkjenningsforespørsler til et nettsted eller API.
    Du mottar en varsling hvis opplysningene dine befinner seg i kombinasjonslisten. Av sikkerhetshensyn vil du bare se deler av passordet. Merk at passordet kanskje ikke er ditt siste, men et passord du har brukt tidligere. Du må bekrefte at e-postadressen som er knyttet til dette passordet tilhører deg, før vi delvis avmaskerer og viser passordet.
    Hvis du vil vite mer, kan du se varslingen Les mer om passordkombinasjonslister.
  • Eksponering av personopplysningene dine fra en ubekreftet kilde
    Personopplysningene dine blir eksponert av en ubekreftet kilde på det mørke nettet. Dessverre har vi ikke fullstendige detaljer om datainnbruddet, og kan derfor ikke oppgi navnet eller kilden til eksponeringen. Imidlertid spesifiserer vi hvilken kategori de eksponerte opplysningene tilhører, så du kan endre og styrke passordene dine.
    Merk: Agentene i Kundeservice og -støtte har ikke noe mer informasjon om denne eksponeringen, og de vet heller ikke om de eksponerte personopplysningene blir brukt på mistenkelig vis.
    Vi søker kontinuerlig etter personopplysningene dine på det mørke nettet og varsler deg fortsatt hvis vi finner noe. I mellomtiden anbefaler vi at du er forsiktig med å oppgi personopplysningene dine.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v20220104172433193