Vanlige spørsmål: Dark Web Monitoring fra LifeLock

Dark Web Monitoring er en tjeneste som søker etter personopplysningene dine på bortgjemte nettsteder og fora på det mørke nettet. Vi informerer deg når vi oppdager informasjonen din på det mørke nettet.

Identitetstyver kan selge personopplysningene dine på mørke nettsteder og fora som er vanskelige å finne.

Hvorfor mottar jeg en varsling om at opplysningene mine befinner seg på det mørke nettet?

Du mottar denne varslingen fordi opplysningene dine er tilgjengelige på det mørke nettet og kan kjøpes eller brukes av hackere for å begå identitetsforbrytelser. Her er noen grunner til at opplysningene dine kan ha blitt funnet på det mørke nettet.
  • Datainnbrudd på nettsteder

Dette kan skje fordi et nettsted du har angitt informasjon på for å registrere deg eller for å bruke noen av tjenestene som er knyttet til nettstedet, har blitt utsatt for et datainnbrudd. Det kan være vanskelig å huske alle tjenestene som er tilknyttet nettstedet, eller du var kanskje aldri klar over dem.

Selv om du har sluttet å bruke nettstedet, deaktivert kontoen eller avregistrert deg, kan informasjonen fremdeles være tilgjengelig i systemene deres.

• Lekkede brukernavn og passord (kjent som kombinasjonsliste)

I noen tilfeller lastes brukernavn/e-postadresse og passordpar opp som en tekstfil (kjent som kombinasjonslister) på det mørke nettet. Denne filen er maskinlesbar og kan brukes som inndata til verktøy som automatiserer autentiseringsforespørsler til et nettsted eller et programmeringsgrensesnitt (API).

Du mottar en varsling hvis opplysningene dine befinner seg i kombinasjonslisten. Av sikkerhetshensyn vil du bare se deler av passordet. Merk at passordet kanskje ikke er ditt siste, men et passord du har brukt tidligere. Du må bekrefte at e-postadressen som er knyttet til dette passordet tilhører deg, før vi delvis avmaskerer og viser passordet.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Les mer om varslinger om passordkombinasjonsliste.

• Eksponering av personopplysningene dine fra en ubekreftet kilde

Personopplysningene dine blir eksponert av en ubekreftet kilde på det mørke nettet. Dessverre har vi ikke fullstendige detaljer om datainnbruddet, og kan derfor ikke oppgi navnet eller kilden til eksponeringen. Imidlertid spesifiserer vi hvilken kategori de eksponerte opplysningene tilhører, så du kan endre og styrke passordene dine.

Merk: Agentene i Kundeservice og -støtte har ikke noe mer informasjon om denne eksponeringen, og de vet heller ikke om de eksponerte personopplysningene blir brukt på mistenkelig vis.

Vi søker kontinuerlig etter personopplysningene dine på det mørke nettet og fortsetter å varsle deg hvis vi finner noe. I mellomtiden anbefaler vi deg å være forsiktig med personopplysningene dine fremover.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg får en mørke nettet-varsling?

Du kan logge på kontoen din for å gjennomgå varslingen du har fått. Hvis du har problemer med å logge på, kan du lese Gjenopprett Norton-kontoen din.
Avhengig av regionen din, kan du bruke koblingene under for å se en fullstendig liste over bestepraksis og trinnene videre:

Hva er et datainnbrudd, og hvordan håndterer jeg et?

Et datainnbrudd er en sikkerhetshendelse hvor noen skaffer seg tilgang til informasjon uten autorisering. Datainnbrudd kan skade bedrifter og forbrukere på en rekke måter. De er kostbare hendelser som kan skade liv og omdømme, og det kan ta tid å rette opp eventuelle konsekvenser.
I de fleste tilfeller gjør nettkriminelle mer enn å bare beholde opplysningene de får tilgang til. De kan utnytte dem til personlig vinning. Det er viktig å iverksette tiltak for å beskytte personopplysningene dine.
Hvis du mottok en varsling om et datainnbrudd, kan du lese Les om hva du skal gjøre hvis du ble informert om et datainnbrudd.

Hva gjør Dark Web Monitoring for å bidra til å beskytte opplysningene mine?

Som en del av tjenesten søker vi etter eksponerte opplysninger på overflatenettet, det dype nettet og det mørke nettet. Når du registrerer deg, overvåker Dark Web Monitoring som standard e-postadressen din, og kjører et historisk engangssøk på det mørke nettet, helt tilbake til 2008, for å fastsette om opplysningene du har oppgitt, har blitt eksponert tidligere. Vi varsler deg hvis vi finner eksponerte opplysninger.
Vi kjører kontinuerlige søk og er på utkikk etter eksponerte opplysninger. Hvis opplysningene dine er blitt eksponert, kan du være proaktiv og iverksette flere tiltak for å beskytte deg selv.

Hvorfor kan jeg ikke svare på varslingen fra Dark Web Monitoring om å bekrefte identiteten min?

Vi ber deg om å bekrefte aktiviteten eller transaksjonen for noen varslinger, slik at vi kan avgjøre om det dreier seg om en potensiell identitetstyverihendelse.
Vi varsler deg om at opplysninger som kan tilhøre deg, er oppdaget for andre varslinger, for eksempel Dark Web Monitoring. Disse varslingene krever ikke bekreftelse fra deg fordi de er et resultat av et søk vi utfører på dine vegne, og ikke et resultat av aktiviteten din.

Andre vanlige spørsmål om Dark Web Monitoring

• Kan du slette opplysningene mine fra det mørke nettet?

Vi har ikke mulighet til å slette opplysninger fra det mørke nettet på grunn av den svært anonyme karakteren til fora, samfunn og svartebørser der kriminelle opererer.

• Jeg kjenner ikke igjen nettstedet som er oppgitt i varslingen fra Dark Web Monitoring. Hvordan vet jeg at jeg har brukt dette før?

Det kan være flere grunner til at du ikke kjenner igjen nettstedet som oppgis i en varsling. Kontoen kan for eksempel være opprettet via pålogging på Facebook eller Google. Noen kontoer kan være gamle, og du husker kanskje ikke at du har brukt nettstedet eller tjenesten. I noen tilfeller kan det hende du har oppgitt påloggingsdetaljer (brukernavn/passord) for engangsbruk, og at du aldri har gått tilbake til nettstedet eller kontoen igjen. Noen ganger kan nettsteder eller tjenester som er utsatt for datainnbrudd deaktivere eksponerte kontoer som kan gjøre det vanskelig å huske eller identifisere en konto som tilhører deg.

• Hvor ofte gjennomføres søk på det mørke nettet? Hvor oppdatert er dataene som blir funnet?

Ved hjelp av algoritmene våre varsler vi deg når vi finner opplysninger som tilhører deg på det mørke nettet.

• Hva er forskjellen mellom delene Eksponerte opplysninger og Andre eksponerte opplysninger i varslingen fra Dark Web Monitoring?

Varslingen fra Dark Web Monitoring viser to typer eksponerte opplysninger. Når du registrerer deg, gir du oss opplysninger som vi overvåker aktivt. Hvis vi oppdager disse opplysningene på det mørke nettet, vises de i delen Eksponerte opplysninger i varslingen fra Dark Web Monitoring.

Hvis vi oppdager andre eksponerte opplysninger som kan være knyttet til deg, varsler vi deg også om dette. Selv om du ikke ga oss disse spesifikke opplysningene, er det mulig å bruke opplysningene du har gitt oss til å oppdage andre opplysninger som kan ha blitt utsatt. Siden vi ikke har samlet inn disse opplysningene fra deg, kan vi bare varsle deg om at de har blitt utsatt, og ikke gi deg noen andre detaljer. Hvis du for eksempel rammes av et datainnbrudd på en helsedatabase og har gitt informasjon om forsikringskontoen din og forsikringsleverandøren for overvåking, kan vi også være i stand til å varsle deg om tilleggsdata som kan ha blitt eksponert, for eksempel blodtype, reseptbelagte medisiner , diagnoser og relaterte opplysninger. Denne typen opplysninger vises i delen Andre eksponerte opplysninger i varslingen fra Dark Web Monitoring.

• Betaler firmaet ditt for personopplysninger eller kjøper personopplysninger på det mørke nettet?

Vi betaler ikke for eller kjøper personopplysninger på det mørke nettet, private fora eller andre steder.

• Hvordan kan jeg være sikker på at deres ansatte ikke bruker eller selger personopplysningene mine?

Alle data du oppgir er kryptert, og bare noen få utvalgte ansatte som gjennomgår opplæring i hvordan man håndterer personopplysninger kan få tilgang til sensitive personopplysninger. Disse ansatte må oppgi sin egen unike legitimasjon hver gang de får tilgang til personopplysninger og er underlagt overvåking av vårt informasjonssikkerhetsteam.

• Hvordan vet jeg at personopplysningene jeg har angitt er sikre?

Personopplysninger lagres og administreres av en avansert database som er kryptert.

• Overvåker firmaet ditt 100 % av det mørke nettet og private fora?

Siden det mørke nettet er i stadig endring, kan ingen garantere at de overvåker 100 % av det mørke nettet og private fora. Dark Web Monitoring går dypere enn lett tilgjengelige nettsteder og markedsplasser, og infiltrerer private fora, det sosiale nettet, det dype nettet og det mørke nettet.

§Norton-planer du kjøper fra en tjenesteleverandør eller gjennom andre kanaler utenfor USA, kan avvike betydelig fra tjenestene som tilbys direkte fra Norton. Dette gjelder blant annet tjenestene, dekningen, plannavnene og funksjonaliteten som kommer med LifeLock-beskyttelse mot identitetstyveri. Kontakt tjenesteleverandøren for å få informasjon om hva som er inkludert i Norton-planen.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v127344370
Operativsystem: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Sist endret: 01/12/2021