Andre vanlige spørsmål om Dark Web Monitoring

Hva gjør Dark Web Monitoring for å bidra til å beskytte opplysningene mine?

Som en del av tjenesten søker vi etter eksponerte opplysninger på overflatenettet, det dype nettet og det mørke nettet. Når du registrerer deg, overvåker Dark Web Monitoring som standard e-postadressen din, og kjører et historisk engangssøk på det mørke nettet, helt tilbake til 2008, for å fastsette om opplysningene du har oppgitt, har blitt eksponert tidligere. Hvis vi finner eksponerte opplysninger, varsler vi deg. Vi kjører kontinuerlige søk og er på utkikk etter eksponerte opplysninger. Hvis opplysningene dine er blitt eksponert, kan du være proaktiv og iverksette flere tiltak for å beskytte deg selv.

Kan dere slette opplysningene mine fra det mørke nettet?

Vi kan ikke slette opplysninger fra det mørke nettet på grunn av den svært anonyme karakteren til fora, fellesskap og svartebørser der kriminelle opererer.

Hvor ofte kjører dere søk på det mørke nettet? Hvor aktuelle er dataene dere finner?

Ved hjelp av algoritmene våre varsler vi deg når vi finner opplysninger som tilhører deg, på det mørke nettet.

Hva er forskjellen mellom delene Eksponerte opplysninger og Andre eksponerte opplysninger i varslingen fra Dark Web Monitoring?

Varslingen fra Dark Web Monitoring viser to typer eksponerte opplysninger. Når du registrerer deg, gir du oss opplysninger som vi overvåker aktivt. Hvis vi finner disse opplysningene på det mørke nettet, vil du se dem i delen Eksponerte opplysninger i varslingen fra Dark Web Monitoring. Hvis vi oppdager andre eksponerte opplysninger som kan være knyttet til deg, varsler vi deg også om dette. Selv om du ikke ga oss disse spesifikke opplysningene, er det mulig å bruke opplysningene du har gitt oss til å oppdage andre opplysninger som kan ha blitt utsatt. Siden vi ikke har samlet inn disse opplysningene fra deg, kan vi bare varsle deg om at de har blitt utsatt, og ikke gi deg noen andre detaljer. Hvis du for eksempel rammes av et datainnbrudd på en helsedatabase og har gitt informasjon om forsikringskontoen din og forsikringsleverandøren for overvåking, kan vi også være i stand til å varsle deg om tilleggsdata som kan ha blitt eksponert, for eksempel blodtype, reseptbelagte medisiner , diagnoser og relaterte opplysninger. Denne typen opplysninger vises i delen Andre eksponerte opplysninger i varslingen fra Dark Web Monitoring.

Betaler selskapet ditt for eller kjøper de personopplysninger på det mørke nettet?

Vi verken betaler for eller kjøper personopplysninger på det mørke nettet, i private fora eller på andre måter.

Hvordan kan jeg være sikker på at medarbeiderne i selskapet ditt ikke bruker eller selger personopplysningene mine?

Alle data du oppgir er kryptert, og bare noen få utvalgte ansatte som gjennomgår opplæring i hvordan man håndterer personopplysninger kan få tilgang til sensitive personopplysninger. Disse ansatte må oppgi sin egen unike legitimasjon hver gang de får tilgang til personopplysninger og er underlagt overvåking av vårt informasjonssikkerhetsteam.

Hvordan vet jeg at personopplysningene jeg har angitt, er sikre?

Personopplysninger lagres og administreres av en avansert database som er kryptert.

Overvåker selskapet ditt 100 % av det mørke nettet og private fora?

Siden det mørke nettet er i stadig endring, kan ingen garantere at de overvåker 100 % av det mørke nettet og private fora. Dark Web Monitoring går dypere enn lett tilgjengelige nettsteder og markedsplasser, og infiltrerer private fora, sosiale nettverk, det dype nettet og det mørke nettet.

Jeg kjenner ikke igjen nettstedet eller passordet som er oppgitt i varslingen fra Dark Web Monitoring. Hvordan vet jeg at jeg har brukt dette før?

Det kan være flere grunner til at du ikke kjenner igjen nettstedet som oppgis i en varsling. Her er et par eksempler:

• Kontoen kan for eksempel være opprettet med påloggingsdetaljene for Facebook eller Google. Noen kontoer kan være gamle, og du husker kanskje ikke at du har brukt nettstedet eller tjenesten.
  • Du kan ha oppgitt påloggingsdetaljer (brukernavn/passord) for engangsbruk, og har kanskje aldri gått tilbake til nettstedet eller kontoen igjen.
  • Noen ganger kan nettsteder eller tjenester som utsettes for datainnbrudd, deaktivere eksponerte kontoer. Da kan det være vanskeligere å huske eller identifisere en konto som tilhører deg.

Selv om du ikke kjenner igjen passordet som vises i varselet, anbefaler vi at du endrer passordet som er tilknyttet det berørte nettstedet eller et hvilket som helst annet nettsted der du har brukt samme passord.

Jeg kunne ikke svare på varslingen fra Dark Web Monitoring om å bekrefte identiteten min.

For enkelte varslinger kan vi be deg om å bekrefte den aktuelle aktiviteten eller transaksjonen, slik at vi kan avgjøre om det gjelder et potensielt identitetstyveri. For andre varslinger, for eksempel fra Dark Web Monitoring, varsler vi deg om at vi har funnet opplysninger som muligens tilhører deg. Disse varslingene krever ikke bekreftelse fra deg fordi de er et resultat av et søk vi utfører på dine vegne, og ikke et resultat av aktiviteten din.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v20220105121442103
Operativsystem: Android;Mac;Windows;iOS
Sist endret: 22/11/2023