Facebook-bot

En Facebook-bot er et program som oppretter falske brukerprofiler for å sende chat-meldinger og dele poster som inneholder skadelige koblinger. Bot-en spres ved å sende ut venneforespørsler til Facebook-brukere.

Hva er en bot?

En bot er et automatisert program som utfører en automatisert oppgave. Mens det er bot-er som er laget av legitime grunner, er det også mange som er skadelige. Skadelige bot-er som finnes på sosiale nettverk er kjent som sosiale bot-er. Disse typene bot-er sender chat-meldinger, poster oppdateringer og deler poster med annonser eller skadelige koblinger.

Hvordan denne svindelen virker

Facebook bot-er oppretter falske brukerprofiler ved å stjele bilder og informasjon på Internett. Så snart kontoen har blitt opprettet, starter bot-en å sende ut venneforespørsler. Facebook bot-er drar nytte av folks ønske om å være populære. Vi liker alle å ha så mange venner som mulig, og mange Facebook-brukere vil akseptere en venneforespørsel selv om de ikke kjenner personen som har sendt den. Dette er hva bot-en støtter seg på å spre.

Figur 1. Eksempel på en falsk brukerprofil

Så snart bot-en har fått noen venner begynner den å sende chat-meldinger og dele poster som er annonser eller skadelige koblinger. Bot-en vil bruke attraktive overskrifter for å friste brukere til å klikke på koblingene.

De skadelige koblingene kan medføre at skadelige programmer blir lastet ned til offerets datamaskin, eller kan føre brukeren til undersøkelser eller andre tilknyttede nettsteder for å skape omsetning for folk som laget bot-en. Avhengig av brukerens innstilling når det gjelder personvern, kan også deres profilopplysninger være i fare.

Det er best å unngå å klikke på mistenkelige koblinger i chat-meldinger og poster. I tillegg er det best å unngå å bli venner med personer du ikke kjenner, siden Facebook bot-er baserer seg på å få venner for at den skal spre seg.

Tilleggsinformasjon

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v99844654_retail_no_no
Sist endret: 21/08/2014