Informasjon angående Norton-produkter og GameOver Zeus-trusselen

Denne artikkelen inneholder informasjon om GameOver Zeus-trusselen og rollen Norton-produkter spiller i forsvaret mot denne trusselen.

Hva er GameOver Zeus-trusselen?

• GameOver Zeus (GOZ) er en variant av Trojan.Zbot, ofte kalt Zeus, og bruker et peer-to-peer-nettverk og DGA (domain generation algorithm) for styring og kontroll. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese kunngjøringen fra US-CERT.

Hva gjør GameOver Zeus?

• Robotnettverket GameOver Zeus kan brukes for å legge til rette for økonomisk svindel i stor skala, ved å kapre tusenvis av nettbankøkter fra brukere. GameOver Zeus distribueres vanligvis via en e-post som utgis for å være en faktura. Straks en infisert bruker besøker nettbanknettstedet fra en kompromittert datamaskinen, avskjærer GameOver nettøkten ved bruk av en teknikk som ofte omtales som MITB (man-in-the-browser). Den kan omgå flertrinnsautentisering og vise falske banksikkerhetsmeldinger til brukeren for å innhente informasjon for autorisering av transaksjoner. Straks angriperne får tak i disse detaljene, kan de endre brukernes banktransaksjoner og stjele pengene deres.

Hvordan beskytter Norton meg?

• Alle sikkerhetsprodukter fra Norton (inkludert Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 og Norton Security Suite) har flere lag med beskyttelse for å forsvare mot skadelig programvare som GameOver Zeus. Disse truslene er imidlertid under konstant endring for å unngå å bli oppdaget.

Hvis datamaskinen infiseres, kanskje grunnet en ny variant eller fordi du ikke har et aktivt Norton-abonnement, kan trusselen i seg selv være veldig vanskelig å oppdage. Hvis du mistenker at datamaskinen er infisert med GameOver Zeus-viruset, kan du bruke Norton Custom Removal Tool for å sjekke maskinen. Verktøyet er laget for å omgå unnvikelsesmanøveren for rootkitet i trusselen, og fjerner den. Dette verktøyet for fjerning er viktig fordi GameOver Zeus-varianten blokkerer alle forsøk på å installere Norton-produkter.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du laster ned og bruker fjerningsverktøyet, kan du lese Fjerningsverktøy for Trojan.Zbot.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v99503973_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
Sist endret: 05/06/2014