App Advisor-funksjonen i Norton Mobile Security

Norton Mobile Security - App Advisor beskytter deg ved å advare deg mot installerte apper som kan avsløre personlig informasjon, som gir deg popup-annonser på enheten og tømmer batteriet og oppfører seg uvanlig. Den skanner enheten ved å gjennomføre et sky-basert omdømmesøk, og så får du et risikosammendrag som advarer deg angående installerte apper.

Disse appene er vurdert som en Personvernsrisiko, avhengig av følgende atferd:

• Personlige data er delt - Viser informasjon som personlig kontoinformasjon, kontaktinformasjon, SIM-kortdetaljer, Innstillingsinformasjon, Detaljer om installerte apper, Plassering og/eller Enhetsdetaljer når den deles med den installerte appen.

• Annonser vist - Informerer deg hvis appen viser annonser i appen, dytter varslinger til varslingslinjen eller plasserer annonseikoner på startskjermen.

• Bakgrunnsdatabruk - Rangerer appen basert på egenskapen til å potensielt overføre mobildata eller bruke båndbredde i bakgrunnen når appen ikke brukes.

Noen Android-apper og deres tilknyttede tjenester krever bakgrunnsdata for å fungere som de skal.

• Unormal oppførsel oppdaget - viser informasjon når unormal aktivitet av en app oppdages på enheten.

• Batteribruk i bakgrunnen - Lister opp apper som bruker plasseringsdata og ofte oppdaterer i bakgrunnen, og kan bruke mer strøm, selv når du ikke bruker appen aktivt selv.

Når du installerer Norton Mobile Security, skanner App Advisor, i løpet av første konfigurasjon, automatisk alle installerte apper på enheten din og advarer om eventuelle risikoer. Du kan deretter klarere eller avinstallere appen.

Løs personvernrisikoene som App Advisor har rapportert

1. Start Norton Mobile Security-appen.

2. I kategorien Hjem viser Norton Mobile Security personvernresultatet ditt ut fra søkeresultatene i App-søket. Hvis det er mindre enn 100%, trykker du på Personvern for å åpne Personvernsrapporten.

3. På skjermen Personvernsrapport vises det en liste over apper som er påvist som en Personvernrisiko.

4. Trykk på appen du ønsker å gjennomgå, og les App Advisor-rapporten om potensielle risikoer tilknyttet appen.

5. Gjør ett av følgende:

• Hvis du vil klarere og beholde appen, trykker du på Klarer.

Appen er nå lagt til på Klarerte apper -listen.

• Hvis du velger å avinstallere appen, trykker du på Avinstaller Trykk på Avinstaller for å bekrefte.

Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere appen.

Du kan også aktivere App Advisor for Google Play og stille det inn slik at det automatisk skanner appen før du installerer den fra Google Play.