Fjerner Stamplive, Delta Search, Babylon-verktøylinjen, NowUSeeIt Player, PlayThru Player og andre uønskede verktøylinjer fra datamaskinen

Disse uønskede verktøylinjene er en type reklameprogram som også kalles nettleserkaprere. Nettleserkapring endrer nettleserens startside og standard søkeleverandør, uten tillatelse. Verktøylinjene er vanligvis pakket sammen med visse gratisprogrammer som du laster ned og installerer. Disse pakkene inkluderer en lisensavtale som du må godta for å laste ned og installere programvaren. Avtalen gjelder for all programvare i pakken, inkludert uønskede verktøylinjer. Ettersom du har godtatt lisensavtalen, vil Norton for øyeblikket ikke anse dem som skadelige, selv om verktøylinjen utviser mistenkelig adferd.

Noen få uønskede verktøylinjer og reklameprogram:

• AdChoices

• Astromenda

• Babylon-verktøylinje

• Binkiland

• Buzzdock

• Cassiopesa

• CloudScout

• Delta-verktøylinje

• Delta search

• DNS Unlocker

• Dregol

• Facemoods

• Groovio

• NowUSeeIt Player

• Offers4U

• Optimizer Pro

• PlayThru Player

• Qvo6

• RocketTab

• Search Assistant SearchWeb

• Snap.do

• Stamplive

• Visual Shopper

• Vitalia installer

• Wajam

• Yontoo

Hvis du vil fjerne Search Protect fra Conduit fra datamaskinen, kan du lese Hvordan avinstallerer jeg Search Protect by Conduit fra datamaskinen?

Du fjerner de uønskede verktøylinjene ved å kjøre LiveUpdate og deretter kjører du et fullstendig systemsøk. Hvis problemet vedvarer, laster du ned og kjører Norton Power Eraser for å søke og fjerne uønskede programmer, verktøylinjer og reklameprogrammer. Hvis ikke Norton Power Eraser fjerner de uønskede verktøylinjene, fjerner du dem manuelt ved hjelp av Legg til/fjern programmer eller Avinstaller et program i Kontrollpanel.

TRINN 1

Kjør LiveUpdate

1. Start Norton.

2. Klikk på Sikkerhet i hovedvinduet, og så LiveUpdate.

3. Når Norton LiveUpdate er fullført, klikker du på OK.

4. Kjør LiveUpdate helt til du ser meldingen "Norton-produktet har de nyeste beskyttelsesoppdateringene."

5. Avslutt alle programmer og start datamaskinen på nytt.

TRINN 2

Kjør et fullstendig systemsøk

1. Start Norton.

2. Klikk på Sikkerhet og deretter på Søk i hovedvinduet.

3. Klikk på Fullstendig systemsøk i vinduet Søk, og klikk deretter på .

4. Klikk på Avslutt når søket er ferdig.

5. Start datamaskinen på nytt.

Hvis du fortsatt ikke kan se de uønskede verktøylinjene eller programmene, så går du til trinn 3.

TRINN 3

Last ned og kjør Norton Power Eraser - Søk etter uønskede programmer

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg å lagre filen på skrivebordet, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

6. I Norton Power Eraser -vinduet, klikker du på ikonet for Søk etter uønskede programmer.

Når Norton Power Eraser har fullført søket, vises søkeresultatene i vinduet Søk etter uønskede programmer fullført.

7. I vinduet Søk etter uønskede programmer fullført klikker du på Avinstaller ved siden av uønsket program eller verktøylinje.

8. Følg instruksjonene på skjermen.

9. Start datamaskinen på nytt når avinstalleringen er ferdig.

TRINN 4

Avinstallere det uønskede programmet

Hvis ikke Norton Power Eraser fjerner de uønskede verktøylinjene, fjerner du dem manuelt ved hjelp av Legg til/fjern programmer eller Avinstaller et program i Kontrollpanel.

1. Trykk på Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

appwiz.cpl

3. I listen over installerte programmer søker du etter uønskede programmer.

4. Klikk Fjern eller Avinstaller.

5. Følg instruksjonene på skjermen.

6. Start datamaskinen på nytt når avinstalleringen er ferdig.

TRINN 5

Sjekk at DNS-innstillingene er korrekte

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

kontroll

3. Klikk på ikonet Nettverk og Internett, og klikk på Nettverks- og delingssenter. Klikk på Endre innstillinger for nettverkskort i venstre rute.

På Windows XP: Dobbeltklikk på ikonet Nettverkttilkoblinger.

4. Høyreklikk på den nettverksadapteren som er i bruk, og klikk deretter på Egenskaper.

Hvis spørsmålet om Kontroll av brukerkonto vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. I vinduet Egenskaper for nettverkstilkobling, under Denne tilkoblingen bruker følgende elementer, klikker du på Internett-protokoll (TCP/IP) eller Internett-protokoll versjon 4 (TCP/IPv4).

6. Klikk på Egenskaper.

7. I vinduet Egenskaper for Internett-protokoll (TCP/IP), i kategorien Generelt, kontrollerer du innstillingene for DNS-server.

• Hvis alternativknappen Motta DNS-serveradresse automatisk er valgt, så er DNS-server-adressen automatisk konfigurert.

• Hvis alternativknappen Bruk følgende DNS-serveradresser er valgt, kontrollerer du serveradressene. Kontroller at DNS-serveradressene som vises er de samme som Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren din har gitt deg.

TRINN 6

Tilbakestill nettleserinnstillingene

• Avhengig av nettleseren, tilbakestiller du nettleserinnstillingene slik at du fjerner den uønskede verktøylinjen og søkemotoren fullstendig.

Video