Om Norton fellesskapsovervåkning

Norton fellesskapsovervåkning hjelper til med å oppdage nye sikkerhetstrusler ved å sende inn utvalgte sikkerhets- og programdata til analyse. Symantec vurderer disse dataene for å identifisere nye trusler og hvor de kommer fra. Gjennom den samlede innsatsen fra brukere av Norton sikkerhetsprodukter, kan løsninger på trusler og risikoer bli funnet enda raskere. Norton fellesskapsovervåkning forbedrer brukersikkerhet og produktfunksjonalitet. I tillegg hjelper det Symantec med å analysere kjøring, planlegging og effektivitet for Norton-spesifikke oppgaver og innstillinger på datamaskinen.

Norton fellesskapsovervåkning henter og sender inn følgende typer opplysninger:

• Påvist skadelig programvare, som PE-filer (portable executable) og kjørende prosesser

• URLer til nettsteder som produktet har identifisert som svindelnettsteder

• Alle URLene til nettsteder du besøkte før en fare ble oppdaget

• Programmer og prosesser som kjører ofte på datamaskinen og under oppdagelse av sikkerhetsrisikoer

• Responser som datamaskinen sender til potensielle sikkerhetsrisikoer

• Generell systeminformasjon og ytelsesegenskaper fra datamaskinen

• Generell informasjon om datamaskinen, som innstillinger for inaktivitet, hvilemodus og skjermsparer

Etter at elementene som kan utgjøre sikkerhetsrisikoer er vurdert ut fra innsamlet data, sender Symantec informasjonen tilbake til Norton Business Suite. Norton-funksjoner som Norton Insight og Insight Network bruker denne informasjonen til å identifisere filer og prosesser som står i fare.

Du bør delta i innsending til Norton fellesskapsovervåkning, og bidra med verdifulle opplysninger til alle som bruker Nortons sikkerhetsprodukter. Ingen informasjon som kan identifisere deg, avdekkes ved datainnsamling og innsending. Symantec har et høyt beskyttelsesnivå for den innsamlede informasjonen. Med alternativet Detaljert feildatainnsamling under Norton fellesskapsovervåking i vinduet Administrasjonsinnstillinger kan du tillate eller avvise detaljerte datainnsendelser. De detaljerte dataene varierer, avhengig av hvilke Norton-feil og -komponenter det er snakk om. Du kan konfigurere alternativet for håndtering av datainnsendelser.

Norton fellesskapsovervåkning samler og sender inn kun detaljert informasjon om Norton-relaterte feil og komponenter. Funksjonen samler og lagrer ikke personopplysninger om brukerne.

Dersom du velger å ikke bli med i Norton fellesskapsovervåkning når du installerer Norton-produktet, kan du slå det på senere. Dette kan du gjøre fra alternativet Norton fellesskapsovervåkning i vinduet Administrasjonsinnstillinger. Du kan også se over dataene som Norton fellesskapsovervåkning samler inn og sender til Symantec, i vinduet Sikkerhetslogg.

Slå Norton fellesskapsovervåkning av og på

Vise elementer i Sikkerhetslogg

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v9032780_N360_Business_CC_2014_no_no