Personvernrisikoer flagget av Norton Mobile Security

App Advisor-funksjonen i Norton Mobile Security beskytter enheten din ved å advare om installerte apper som viser påtrengende oppførsel og som kan utgjøre potensielle personvernsrisikoer. Den søker gjennom enheten din med et skybasert omdømmesøk, og flagger appene som en 'personvernsrisiko' eller 'sikker app'.

Basert på App Advisor-rapporten, kan du velge å klarere eller avinstallere appene som er flagget som 'personvernsrisiko'.

App Advisor skanner og kontrollerer om appene viser følgende oppførsel:

  • Samler inn SMS eller tekstmeldinger : Det er trolig at denne appen samler og sender meldinger fra telefonen din. Dersom denne informasjonen sendes over nettverket ditt eller via tekstmeldinger, vil dette medføre bruk av data.

  • Tilgang til anropslogg : Det er sannsynlig at denne appen får tilgang til og sender informasjon som dato, varighet og telefonnummer fra anropene du utfører og mottar. Dersom denne informasjonen sendes over nettverket ditt eller via tekstmeldinger, vil dette medføre bruk av data.

  • Tilgang til kamerabilder : Det er sannsynlig at denne appen får tilgang til og sender bilder fra enheten din. Dersom denne informasjonen sendes over nettverket ditt eller via tekstmeldinger, vil dette medføre bruk av data.

  • Tilgang til kontaktinformasjon : Det er sannsynlig at denne appen får tilgang til og sender informasjon fra adresseboken. Dersom denne informasjonen sendes over nettverket ditt eller via tekstmeldinger, vil dette medføre bruk av data.

  • Viser annonser i appen : Mens du bruker denne appen kan oppelvelsen din forstyrres av annonser som bannere, popup-vinduer eller annen grafikk. Disse annonsene er vanlige, og de finnes i mange gratisapper.

  • Tilgang til enhetens telefonnummer : Det er sannsynlig at denne appen får tilgang til og sender telefonnummeret ditt fra enheten. Dersom denne informasjonen sendes over nettverket ditt eller via tekstmeldinger, vil dette medføre bruk av data.

  • Tilgang til SIM-kort-opplysninger : Det er sannsynlig at denne appen får tilgang til og sender opplysninger fra SIM-kortet ditt, eksempelvis adressebokinformasjon, PIN-koder og anropslogg. Denne informasjonen kan identifisere enheten din og dermed brukes til å «svarteliste» en enhet fra dens mobile nettverk. Dersom denne informasjonen sendes over nettverket ditt eller via tekstmeldinger, vil dette medføre bruk av data.

  • Tilgang til personlig kontoinformasjon : Det er sannsynlig at denne appen får tilgang til og sender personlig kontoinformasjon som brukernavn og passord for kontor som er synkroniserte med mobilenheten din. Dersom denne informasjonen sendes over nettverket ditt eller via tekstmeldinger, vil dette medføre bruk av data.

  • Ber om å installere andre apper : Når du bruker denne appen vil den be deg om å installere andre apper på enheten. Ta det med ro, disse appene kan ikke installeres uten din tillatelse, men dette spørsmålet kan forstyrre din opplevelse i appen.

  • Oppdaterer seg selv med nye funksjoner : Denne appen oppdaterer seg selv automatisk med nye funksjoner uten å be deg om tillatelse. Oppdateringene vil kanskje ikke være skadelige, og kan være en del av hvordan appen fungerer.

  • Plasserer annonser på meldingslinjen : Denne appen plasserer annonser på meldingslinjen, noe som kan gjøre den rotete, og viktige meldinger, eksempelvis tapte anrop, kan lett overses.

  • Legger til ikoner på enhetsskjermen : Denne appen lager reklameikoner på enhetens startskjerm, eksempelvis en snarvei til en nettannonse, eller så kan selve ikonet være en annonse.

  • Endrer nettleserbokmerker : Denne appen legger til, sletter eller endrer bokmerkene på nettleseren din, og vil sannsynligvis legge til koblinger til annonsesider i bokmerkemenyen din.

  • Spiller av lydreklamer etter oppringning : Denne appen kan avbryte telefonsamtalene dine ved å spille av lydreklamer istedenfor ringelyden, når du ringer en kontakt.

  • Viser annonser i SMS-innboksen : Denne appen setter inn tekstannonser i tekstmeldingsinnboksen. Du vil nok ikke motta en melding om at annonsene er der, men de kan gjøre innboksen rotete og gjøre det vanskeligere å finne dine ekte tekstmeldinger.

  • Endrer nettleserens startside : Bruk av denne appen medfører forandringer på nettleserens standard startside.

  • Dender en SMS nå du klikker på annonser : Når du klikker på en annonse vil denne appen sende uautoriserte tekstmeldinger til en utenforstående part eller tjeneste og bruke av dataplanen din. Du kan se ytterligere datakostnader i tillegg til kostnader for ikke-godkjente tjenester og abonnementer.

  • Tilgang til lydklipp du har tatt opp : Det er sannsynlig at denne appen får tilgang til og sender lydklipp du har tatt opp fra enheten. Dersom denne informasjonen sendes over nettverket ditt eller via tekstmeldinger, vil dette medføre bruk av data.

  • Tilgang til informasjon om kalenderbegivenheter : Det er sannsynlig at denne appen får tilgang til og sender informasjon om dine kalenderbegivenheter fra telefonen din. Dersom denne informasjonen sendes over nettverket ditt eller via tekstmeldinger, vil dette medføre bruk av data.

Takk!

Takk for at du bruker Norton-støtte.

< Tilbake

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v89916744_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Android
Sist endret: 10/09/2017