Norton varsler deg om at den nedlastede filen ikke er sikker, og sletter den

Dette problemet kan oppstå hvis filen du har lastet ned anses usikker på grunn av et dårlig rykte. Download Insight-funksjonen i Norton viser omdømmeinformasjon for alle kjørbare filer du laster ned fra Internett, og utfører handlinger basert på klareringsnivået. Omdømmedetaljene gir en indikasjon på om den nedlastede filen er trygg å installere på datamaskinen din.

Download Insight tillater som standard at trygge filer installeres. Hvis filen ikke er sikker, informeres du automatisk om at Norton har identifisert filen som en trussel, og derfor har fjernet den. Hvis filer har ukjent omdømmenivå, ber Download Insight deg om å velge en handling du ønsker å gjøre med filen.

Hvis du vil laste ned en fil som du vet er trygg, men Norton sletter den på grunn av filens dårlige omdømme, kan du midlertidig skru av Download Intelligence funksjonen for å tillate nedlastingen. Kontroller at funksjonen er slått på igjen etter at du har lastet ned filen.

Denne fremgangsmåten er for den nyeste versjonen av Norton. Hvis du har en eldre versjon, eller hvis du ikke vet hvilken produktversjon du har, gå til Norton oppdateringssenter.

Slå av Download Intelligence

1. Start Norton.

2. Klikk på Innstillinger.

3. I vinduet Detaljerte innstillinger klikker du på Brannmur.

4. I kategorien Inntrengings- og nettleserbeskyttelse klikker du på bryteren ved siden av Informasjon om nedlasting for å skru av funksjonen.

5. Klikk på Bruk i Innstillinger -vinduet.

6. I Sikkerhetsforespørsel dialogboksen, fra rullegardinlisten, velger du hvor lenge du vil skru av Download Insight og klikker deretter på OK

7. Klikk på OK.

Hvis du er sikker på at filen er bra, kan du utelukke filene eller mappene fra søket.

Utelukk filer eller mapper fra søk

1. Start Norton.

2. Klikk på Innstillinger.

3. I vinduet Detaljerte innstillinger klikker du på Antivirus.

4. I kategorien Søk og risikoer, ved siden av Elementer som skal utelates fra Auto-Protect, SONAR og Informasjon om nedlasting -raden, klikker du på Konfigurer [+].

5. I vinduet Utelatelser i sanntid, klikker du på Legg til mapper eller Legg til filer.

6. I vinduet Legg til element søker du etter filen eller mappen og klikker på OK.

7. Klikk på Bruk, og deretter OK.

Hvis du er sikker på at filen ikke er en trussel, kan du sende inn filen som en falsk positiv sporing til Symantec. Før du rapporterer falske positive svar, bør du kontrollere at Norton har de nyeste definisjonsoppdateringene. Kjør LiveUpdate for å installere alle tilgjengelige oppdateringer for Norton. Hvis du fremdeles får opp falske positive resultater med de nyeste definisjonene, rapporterer du det til Symantec. Hvilken kobling du skal bruke til å sende inn falske positive resultater, avhenger av hva som ble oppdaget eller hvilket varsel du får opp.

Rapporter mistanke om feil (falske positive resultater)

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v80629965_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 15/09/2017