Om hovedvinduet i Norton 360 Online

Hovedvinduet i Norton 360 Online fungerer som grensesnitt for sikkerhetsbehandling. Du kan gå til hovedfunksjonene og overvåke datamaskinens ytelse fra hovedvinduet.

Når du bruker datamaskinen, kontrollerer Norton 360 Online hvor godt datamaskinen og de forskjellige aktivitetene er beskyttet mot trusler, risikoer og skade. Norton 360 Online viser beskyttelsesstatusen til datamaskinen i hovedvinduet.

Avhengig av sikkerhetsstatusen til datamaskinen, øverst til venstre i hovedvinduet til Norton 360 Online, viser Norton 360 Online Systemstatusen som Sikker, Merknad eller Trussel. Hvis systemstatusen er Trussel eller Merknad, kan du klikke på Løs nå nederst i hovedvinduet for å løse alle sikkerhetstrusler på datamaskinen.

De tilgjengelige alternativene i hovedvinduet oppsummerer de viktigste sikkerhets- og produktivitetsproblemene på datamaskinen. De er som følger:

PC-sikkerhet

Inkluderer alle funksjoner for virus, spionprogrammer, brannmur og andre sikkerhetsfunksjoner.

Identitet

Inkluderer beskyttelse mot nettfisking og bedragerske webområder.

Sikkerhetskopi

Inkluderer automatisk og tilpassbar sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

PC-optimalisering

Inkluderer funksjoner for ytelsesoptimalisering, f.eks. opprensking av uønskede filer samt Registeropprydding.

Avhengig av sikkerhetsstatusen til datamaskinens forskjellige komponenter blir statusområdene til de fire beskyttelseskategoriene merket som Beskyttet, Merknad eller Trussel.

Når Systemstatus eller beskyttelseskategoristatusene er Trussel eller Merknad, kan du klikke på Løs nå nederst i hovedvinduet for å løse alle sikkerhetstrusler på datamaskinen.

Norton 360 Online har også koblinger til ofte utførte oppgaver øverst i hovedvinduet. De er som følger:

Oppgaver

Åpner vinduet Oppgaver, der du kan utføre generelle oppgaver, sikkerhetskopiering og PC-optimalisering.

Innstillinger

Åpner vinduet Innstillinger, der du kan konfigurere innstillinger for brannmur, spamfilter og sikkerhetskopiering.

Ytelse

Her kan du åpne vinduet Ytelse i Norton 360 Online.

Vinduet Ytelse inneholder informasjon om alle installeringer, nedlastinger, optimaliseringer, oppdagelser, varsler og hurtigsøk som har foregått på datamaskinen siden du installerte Norton 360 Online. Her vises også en detaljert, grafisk fremstilling av CPU- og minnebruken til Norton-produktet.

Kundestøtte

Her får du tilgang til alternativer for produktstøtte og versjonsnummeret til produktet.

Du kan også åpne den elektroniske hjelpen fra Støtte -menyen. I Hjelp finner du koblinger til informasjon som hjelper deg med bestemte oppgaver du ønsker å utføre. Den elektroniske hjelpen inneholder en veiledning for alle produktfunksjonene.

I nedre del av Norton 360 Online-hovedvinduet ser du oppdatert informasjon om virus og trusler. Når systemstatusen er Trussel eller Merknad, gir denne delen deg automatisk muligheten til å løse alle problemene på én gang, ved å klikke på Løs nå.

Dette kan du gjøre i den nedre delen av Norton 360 Online-hovedvinduet:

Aktivitetskart

Her kan du se verdenskartet med alle knutepunktene for nettkriminalitet samt alle de nyeste truslene.

Aktivitetskartet viser hvilke byer rundt omkring i verden det foregår mest nettkriminalitet i. Byene er markert med gule prikker på kartet. Du kan klikke på kontinentene på verdenskartet for å se hvilke byer som har flest trusler. Detaljene på aktivitetskartet oppdateres fra en Symantec-server med jevne mellomrom. Datamaskinen må være koblet til Internett for at aktivitetskartet skal kunne oppdateres.

Du kan se når aktivitetskartet sist ble oppdatert. Du får en rask oversikt over aktivitetskartet ved å klikke på koblingen Kartdetaljer.

Når du klikker på Kartdetaljer, viser aktivitetskartet en rekke nye virus og trusler som produktet beskytter datamaskinen mot. Bruk informasjon -koblingen ved siden av de ulike elementene til å se utfyllende informasjon om dem i et popup-vindu. Du kan også benytte Vis detaljer -koblingen i popup-vinduet til å finne ut mer om truslene på en av Symantecs websider.

Online Family

Med denne funksjonen kan du overvåke barnas Internett-aktiviteter.

Det kan hende at Norton Online Family ikke er tilgjengelige i alle versjoner av Norton 360 Online. Du vil i så fall ikke ha tilgang til alternativene for Norton Online Family.

Når du klikker på ikonet Online Family i hovedvinduet, viser den nedre delen av Norton 360 Online-hovedvinduet påloggingsalternativer for Norton Online Family. Norton Online Family har avanserte funksjoner som du kan bruke til å overvåke barnas Internett-aktivitet.

Du kan bruke koblingen nederst i Norton 360 Online-hovedvinduet til å opprette en konto for Norton Online Family.

Etter at du har opprettet en konto, kan du logge på kontoen fra den nedre delen av Norton 360 Online-hovedvinduet og se hva barna driver med på Internett. Den nedre delen av Norton 360 Online-hovedvinduet inneholder detaljer som søkeord barna har skrevet inn samt de siste varslene du har mottatt. Etter at du har logget på, kan du bruke alternativet Se detaljer i nedre del av Norton 360 Online-hovedvinduet til å få mer informasjon på webområdet til Norton Online Family.

Safe Web

Med dette alternativet kan du sjekke sikkerheten til et webområde.

Dette alternativet er ikke tilgjengelig i alle versjoner av Norton 360 Online. Du vil i så fall ikke ha tilgang til det.

Når du klikker på ikonet Safe Web i hovedvinduet, viser den nedre delen av Norton 360 Online-hovedvinduet alternativer for Norton Safe Web.

Du kan bruke alternativet Sjekk webområde nederst i Norton 360 Online-hovedvinduet til å analysere sikkerhetsnivået på webområder du vil besøke. Når du skriver adressen til et webområde i tekstboksen og klikker på Sjekk webområde, vises Symantecs rangering av området.

Du kan også bruke alternativet Vis siste nytt fra Norton Safe Web i nedre del av Norton 360 Online-hovedvinduet til å se den nyeste Norton Safe Web-statistikken om skadelige områder og URLer. Du kan også vise listen over nye skadelige URLer.

Aktiveringsstatusen vises nederst i hovedvinduet helt til du aktiverer tjenesten. Du kan bruke alternativet Aktiver nå til å aktivere Norton-tjenesten.

Om Norton 360 Online-status

Reagere på statusindikatorer for sikkerhet

Tilpasse innstillinger for Norton 360 Online

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v7270714_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 31/10/2011