Feilmelding: «Norton AntiVirus Auto-Protect kunne ikke laste søkemotoren. Kjør LiveUpdate ...» på Mac-en

Du løser dette problemet ved å avinstallere Norton-produktet med RemoveNortonMacFiles-verktøyet og deretter installere det på nytt.

TRINN 1

Laste ned og kjøre RemoveSymantecMacFiles som administrator

RemoveNortonMacFiles fjerner alle mapper som er opprettet av Norton-installasjonsprogrammene, inkludert alle filene i disse mappene, samt alle du har opprettet.

1. Last ned filen RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Klikk på Finder -ikonet i docken.

3. I vinduet Finder klikker du på Nedlastinger i venstre panel under Favoritter.

4. Gjør ett av følgende:

• Hvis du lastet ned filen med Safari, åpner du mappen RemoveNortonMacFiles.

• Hvis du lastet ned filen med Mozilla Firefox eller Google Chrome, dobbeltklikker du på filen RemoveNortonMacFiles.zip for å utvide den. Deretter åpner du mappen RemoveNortonMacFiles.

5. I mappen RemoveNortonMacFiles kontroll-klikker du på filen RemoveNortonMacFiles.command. Deretter klikker du på Åpne med > Terminal (standard).

Du må være logget på Mac-maskinen med en passordbeskyttet administratorkonto for å kunne kjøre dette verktøyet.

6. Gjør ett av følgende:

• Hvis du ikke har avinstallert Norton-programmet på macOS 10.15.x eller nyere, vises det en melding i vinduet Terminal, som ber om å dra og slippe Norton fra mappen Programmer til papirkurven. Gå til trinn 7.

• Hvis du har macOS 10.14.x eller eldre, ELLER hvis du allerede har avinstallert Norton på macOS 10.15.x eller nyere, går du til trinn 13.

7. I vinduet Terminal trykker du på Enter for å åpne mappen Programmer i Finder.

8. Gå til mappen Programmer og marker Norton-programmet. Deretter drar og slipper du det i papirkurven.

9. Når du ser en spørredialog, skriver du inn passordet for administratorkontoen og klikker på OK.

10. I installasjonsvinduet for Norton klikker du på Avinstaller.

11. Når du ser en melding, skriver du inn passordet for administratorkontoen og klikker på Installasjonshjelp.

12. Når avinstallasjonen av Norton er ferdig, kjører du filen RemoveNortonMacFiles.command i Terminal på nytt.

Hvis du vil ha mer informasjon, ser du instruksjonene i trinn 5 ovenfor.

13. I vinduet Terminal skriver du inn administratorpassordet og trykker på tilbake.

Ingen tegn vil vises når du skriver inn passordet.

14. Hvis du vil fjerne alle Norton-filer og -mapper, skriver du inn 1.

Hvis du vil avslutte RemoveNortonMacFiles uten å fjerne filer, skriver du inn 2.

15. Trykk på Enter.

Verktøyet RemoveNortonMacFiles fjerner alle Norton-filene.

16. Når verktøyet RemoveSymantecMacFiles er ferdig med å fjerne Norton-filene, skriver du y i Terminal -vinduet og trykker på Enter for å starte Mac-en på nytt.

Før du trykker på enter, må du sørge for at du lagrer arbeidet ditt i andre åpne programmer.

TRINN 2

Installer Norton

1. Gå til my.norton.com og klikk på Logg på.

2. Angi e-postadressen og passordet for Norton-kontoen, og klikk deretter på Logg på.

3. Klikk på Last ned på Min Norton-portalen.

4. På siden Kom i gang klikker du på Godta og last ned.

5. Når nedlastingen er ferdig, dobbeltklikker du på filen for å starte installasjonsprogrammet for Norton.

6. Merk av for Jeg vil delta i Norton felleskapsovervåking i installasjonsvinduet og klikk på Installer for å starte installasjonen.

7. Når du ser en melding om verktøyet Installasjonshjelp, skriver du inn administratorpassordet og klikker på Installasjonshjelp.

8. Når du blir bedt om det i Norton-installasjonsvinduet, klikker du på Start på nytt.

9. Etter at du har startet Mac-en på nytt, klikker du på Åpne nå i Norton-installasjonsvinduet som åpnes, for å åpne Systemvalg.

10. Gå til vinduet Sikkerhet og personvern og klikk på låsikonet nederst på fanen Generelt. Deretter skriver du inn administratorpassordet og klikker på Lås opp.

11. Ved siden av Lasting av systemprogramvare fra Norton-programmet ble blokkert klikker du på Tillat. Lukk vinduet Systemvalg.

12. Klikk på Fortsett i Norton-installasjonsvinduet.

13. I installasjonsvinduet for Norton klikker du på Åpne for å gå til innstillingene Sikkerhet og personvern.

Du må gi Norton full disktilgang for å fullføre Norton-installasjonen på macOS 10.15.x.

14. I vinduet Sikkerhet og personvern klikker du på låsikonet nederst på fanen Personvern. Deretter skriver du inn administratorpassordet og klikker på Lås opp.

15. Velg Full disktilgang i venstre rute og merk deretter av for Norton systemutvidelse i høyre rute. Avslutt vinduet Systemvalg.

16. I vinduet Installasjon fullført klikker du på Start på nytt.

Du må starte datamaskinen på nytt for å fullføre installasjonen.

17. Klikk på Neste i Norton-installasjonsvinduet og deretter på Fullfør.

18. Hvis du blir bedt om å aktivere det, skriver du inn e-postadressen og passordet for å logge på Norton. Velg lisensen fra listen over tilgjengelige lisenser på kontoen, og klikk deretter på Neste.

Norton er nå installert.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v71245565
Operativsystem: Windows
Sist endret: 13/05/2020