Om beskyttelse på Internett

Nettfiskingsnettsteder utgir seg for å være pålitelige nettsteder og ber om personlig informasjon eller direkte nettransaksjoner. Nettfiskingsangrep sender ofre til et falsk nettsted hvor en skadelig kode lastes ned og brukes til å samle inn dine sensitive personopplysninger. Hvis du bruker Norton-verktøylinjen kan du beskytte deg selv om nettfiskingsangrep. Norton-verktøylinjen bruker Norton Safe Web og Antiphishing-funksjoner til å beskytte deg på Internett.

Norton Safe Web gir deg sikkerhetsstatusen til nettsteder du besøker. Det klassifiserer nettsteder som et av de følgende:

• Skannet trygg og sikker for nettransaksjoner

• Skannet trygg

• Risikoer oppdaget

• Siden kan inneholde lave sikkerhetsrisikoer

• Ikke testet

Denne klassifiseringen er basert på Symantecs automatiserte analysesystem. Norton Safe Web-funksjonen i Norton-verktøylinjen forteller deg hvor trygt et nettsted er, selv før du besøker det.

Når du søker med Norton-verktøylinjen merkes de genererte søkeresultatene med sidevurderinger som viser hvor trygt nettstedet er. Du kan holde musen over popup-vinduet Side Safety for å vise Nortons vurdering av nettstedet du besøker. Du kan klikke på popup-vinduet Site Safety for å finne ut mer om Nortons vurderinger.

Antiphising-funksjonen analyserer sikkerhetsnivået til nettstedene du besøker. Den viser deg deretter resultatene i popup-vinduet Site Safety sammen med Safe Web-resultatene. Den blokkerer også navigering til nettsteder som er bekreftet som falske eller mistenkelige.

I tillegg har popup-vinduet Site Safety informasjon om truslene funnet på et nettsted. Symantec analyserer et nettsteds nettside og bekrefter at den tilhører selskapet den representerer.

Du kan rapportere et mistenkelig nettsted til Symantec for videre vurdering. Du kan bruke koblingen Rapporter dette nettstedet i popup-vinduene Sikkerhetsindikator eller Sikker surfing for å rapportere et nettsted.

For hvert nettsted du besøker angir Norton Safe Web sikkerhetsstatusen i Sikkerhetsindikator på Norton-verktøylinjen. Du kan også klikke på Sikkerhetsindikator for å få en Fullstendig Safe Web-rapport for nettstedet du besøker. Norton Safe Web tilbyr følgende sikkerhetsstatuser for søkeresultater som genereres.

Sikret av Norton

Du ser Norton Secured-ikonet ved siden av søkeresultatene.

Norton Safe har analysert denne siden og fastslått at nettstedet er bekreftet av VeriSign og er trygg å besøke.

Området er sikkert

Du ser et grønt OK-ikon ved siden av søkeresultatene.

Norton Safe Web har analysert dette nettstedet, og avgjort at det er trygt å besøke det.

Området er ikke testet

Du ser et grått spørsmålstegn ved siden av søkeresultatene.

Norton Safe Web har ikke analysert dette nettstedet, og det har ikke tilstrekkelig informasjon om nettstedet. Siden nettstedet ikke er testet, anbefaler Symantec at du ikke besøker nettstedet.

Området er ikke sikkert

Du ser et rødt kryss (x) ved siden av søkeresultatene.

Norton Safe Web har analysert dette nettstedet og avgjort at det ikke er trygt å besøke det. Dette nettstedet kan forsøke å installere skadelig programvare på enheten din.

Forsiktig

Du ser et oransje utropstegn ved siden av søkeresultatene.

Norton Safe Web har analysert dette nettstedet, og avgjort at det inneholder noen trusler som er klassifisert som irritasjonsmomenter. Disse irritasjonsmomentene er ikke farlige, men kan installere uønskede programmer på enheten uten din tillatelse.

I tillegg til sikkerhetsinformasjon for nettsteder tilbyr Norton Safe Web følgende sikkerhetsinformasjon for e-handel:

Sikker

Norton Safe Web har analysert dette nettstedet og avgjort at du kan ha en sikker handleopplevelse.

Ikke testet

Norton Safe Web har ikke nok informasjon om dette nettstedet til å gi en sikkerhetsrangering for handel.

Risikabelt

Norton Safe Web har analysert dette nettstedet og avgjort at området utgjør en risiko ved handel.

Symantec anbefaler at du ikke besøker slike områder. Det er mulig at nettstedet selger uekte varer uten å angi det.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v71133096_identity_safe_standalone_1_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 28/09/2015