Fjerne FBI Moneypak-, Interpol-, Mandiant- eller Cyber Security-viruset fra datamaskinen

Dette er en type trussel som kalles ransomware, som viser varsler om at du må betale for å låse opp datamaskinen. Ransomware begrenser tilgangen til datamaskinen, og krever at du betaler løsepenger til den som laget trusselen, for å få bruke datamaskinen. Programvaren ber brukeren om å sende penger via Moneypak eller uKash avhengig av lokasjon.

Disse truslene prøver å lure deg til å sende penger ved å få deg til å tro at datamaskinen ikke lenger er tilgjengelig.

Utfør følgende trinn for å fjerne disse truslene fra datamaskinen.

TRINN 1

Start datamaskinen på nytt i sikkermodus med ledetekst

1. Start datamaskinen på nytt.

2. Så snart datamaskinen starter, trykker du på F8 -tasten gjentatte ganger helt til du ser oppstartsmenyen.

3. Bruk piltastene på tastaturet til å velge Sikkermodus med ledetekst i menyen Avanserte oppstartsalternativer.

4. Trykk på Enter -tasten.

5. I vinduet cmd.exe skriver du inn følgende tekst, og trykker deretter på Enter.

net user norton norton /add

Dette oppretter en ny brukerprofil, norton, med passordet norton.

6. Skriv inn følgende tekst på neste linje, og trykk Enter.

net localgroup administrators norton /add

Dette gir den nyopprettede brukerprofilen, norton, administratortilgang.

TRINN 2

Start datamaskinen på nytt i sikkermodus med nettverkstilkobling

1. Start datamaskinen på nytt.

2. Så snart datamaskinen starter, trykker du på F8 -tasten gjentatte ganger helt til du ser oppstartsmenyen.

3. Bruk piltastene på tastaturet til å velge Sikkermodus med nettverkstilkobling i menyen Avanserte oppstartsalternativer.

4. Trykk på Enter -tasten.

Hvis du blir bedt om det, logger du på som administratorbrukeren du opprettet i trinn 1.

TRINN 3

Last ned og kjør Norton Power Eraser - Omdømmesøk

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg å lagre filen på skrivebordet, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

6. I vinduet Norton Power Eraser, klikker du på ikonet Avanserte alternativer.

7. I vinduet Avansert, ved siden avOmdømmesøk, klikker du på Søk nå.

8. I vinduet Velg en søketype klikker du på Søk i mappe.

9. I vinduet Søk etter mappe, avhengig av hva slags Windows-versjon du har, gjør du ett av følgende:

• Windows 8/7/Vista: Gå til Datamaskin > Lokal stasjon (C:), og velg mappen Brukere.

• Windows XP: Gå til Min datamaskin > Lokal stasjon (C:) > Documents and Settings, og velg mappene Administrator og Alle brukere.

Utfør omdømmesøket for administratormappen, og deretter for Alle brukere-mappen.

10. Klikk på OK for å starte Omdømmesøk.

11. I vinduet Søk fullført, klikker du på Løs nå for å reparere eventuelle påviste filer.

12. Start datamaskinen på nytt.

TRINN 4

Start datamaskinen på nytt i sikkermodus med nettverkstilkobling

1. Så snart datamaskinen starter, trykker du på F8 -tasten gjentatte ganger helt til du ser oppstartsmenyen.

2. Bruk piltastene på tastaturet til å velge Sikkermodus med nettverkstilkobling i menyen Avanserte oppstartsalternativer.

3. Trykk på Enter -tasten.

Hvis du blir bedt om det, logger du på som administratorbrukeren du opprettet i trinn 1.

TRINN 5

Kjøre søk med Norton Power Eraser

1. Dobbeltklikk på NPE-exe -filen.

2. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

3. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

4. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av maskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt nå.

5. Hvis du blir bedt om det, logger du på som administratorbrukeren du opprettet i trinn 1.

6. Søket starter automatisk.

Vent til søket er fullført.

7. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne de skadelige filene.

8. Start datamaskinen på nytt i normal modus.

TRINN 6

Kjør LiveUpdate

1. Start Norton-produktet.

2. Avhengig av Norton-produktet gjør du ett av følgende:

• Norton AntiVirus/Norton Internet Security: Klikk på LiveUpdate i hovedvinduet.

• Norton 360: Klikk på Oppgaver i hovedvinduet, og klikk deretter på Kjør LiveUpdate.

3. Når Norton LiveUpdate er fullført, klikker du på OK eller Lukk.

4. Kjør LiveUpdate helt til du ser meldingen "Norton-produktet har de nyeste beskyttelsesoppdateringene."

5. Avslutt alle programmer og start datamaskinen på nytt.

TRINN 7

Kjør et fullstendig systemsøk

1. Start Norton-produktet.

2. Avhengig av Norton-produktet gjør du ett av følgende:

• Norton AntiVirus / Norton Internet Security: Klikk på Søk nå i hovedvinduet.

• Norton 360: Klikk på Oppgaver i hovedvinduet, og klikk deretter på Kjør søk.

3. Klikk på Fullstendig systemsøk i vinduet Søk, og klikk deretter på .

4. Når søket er fullført, klikker du på Lukk eller Fullfør.

Hva hvis dette ikke fungerte?

Video

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v71075396_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
Sist endret: 04/02/2014