Veiledninger for Norton Power Eraser

Norton Power Eraser er et gratisverktøy som lastes ned og kjøres for å fjerne trusler fra datamaskinen. Du kan kjøre verktøyet selv om du har et Symantec-produkt eller annet sikkerhetsprodukt. Hvis du ikke får til å starte datamaskinen i normalmodus, kan du kjøre dette verktøyet i sikkermodus. Det er enkelt å laste ned Norton Power Eraser. Verktøyet søker raskt gjennom datamaskinen på leting etter de mest aggressive datavirusene. Du trenger ikke å installere dette verktøyet.

Norton Power Eraser er kun kompatibelt med datamaskiner som kjører operativsystemer fra Microsoft Windows. Det fungerer ikke på datamaskiner med Mac OS X.

Norton Power Eraser bruker aggressive metoder for å oppdage trusler, og det kan hende at det velger ut legitime programmer. Du bør se nøye gjennom søkeresultatene før du velger å fjerne noe.

Slik kjører du Norton Power Eraser

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg å lagre filen på skrivebordet, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

Norton Power Eraser ser etter og laster ned den nye versjonen hvis tilgjengelig.

Slik kjører du et søk

1. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

2. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av maskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner avmerkingen for Inkluder søk etter rootkits (krever at du starter datamaskinen på nytt).

3. Vent til søket er fullført.

Slik fjerner du risikoene

1. Når Norton Power Eraser har fullført søket, vises søkeresultatene. Elementene som Norton Power Eraser anser for å være risikoer, får statusen Dårlig, og den anbefalte handlingen er Fjern eller Reparer. Elementene som krever videre gjennomgang viser statusen Ukjent.

2. Avhengig av situasjonen gjør du ett av følgende:

• Hvis du ser Ingen risikoer funnet, Norton Power Eraser oppdaget ingen risikoer på datamaskinen, klikker du på OK for å avslutte.

• Dersom du ser filer som er oppført som Dårlig, vil avmerkingsboksen Fjern under handling merkes automatisk. Vi anbefaler at du fjerner disse filene. Dersom avmerkingsboksen Reparer under handling er merket av, vil disse filene repareres etter omstart.

• Dersom du ser filer som er oppført om Ukjent m kan du klikke på skyikonet ved siden av hver av filene. Filene blir sendt til en Symantec-server, som gjennomsøker dem med de tradisjonelle, signaturbaserte oppdagelsesmotorene.

• Dersom resultatene av skysøket viser Dårlig for noen av filene, klikker du på avmerkingsboksen Fjern.

• Dersom resultatene av skysøket viser Ukjent, klikker du ikke på avmerkingsboksen Fjern. Det kan hende filen ikke utgjør en trussel, og at den bør analyseres videre.

3. Pass på at avmerkingsboksen Opprett systemgjenopprettingspunkt før reparering (anbefalt) er valgt.

4. Klikk på Reparer nå.

5. Hvis du blir spurt om å starte maskinen på nytt for å fullføre fjerningen, klikker du på Start på nytt nå.

6. Når risikoen er fjernet, klikker du på Fullført.

Andre ting du kan gjøre med Norton Power Eraser:

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v69675421_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 18/08/2017