Løsninger på problemer med sikkerhetskopier

Følgende tabell har noen tips som kan hjelpe deg med å unngå problemer med sikkerhetskopiering.

Alle sikkerhetskopier

De følgende tipsene gjelder for alle sikkerhetskopier:

• Utfør sikkerhetskopiering regelmessig. Jo oftere du sikkerhetskopierer, jo mindre er sjansen for at viktig informasjon går tapt. En tidsplan for automatisk sikkerhetskopiering anbefales, da dette vil kopiere filer som er endret nylig. En planlagt ukentlig sikkerhetskopiering er et godt andrevalg.

• Hvis du bruker automatisk sikkerhetskopiering, bør du la PCen stå på når den ikke er i bruk. Automatisk sikkerhetskopiering finner sted når PCen er på, men ikke i bruk.

• Du bør jevnlig kontrollere resultatene av sikkerhetskopieringen som Norton-produktet for å sikre at alle filene du vil skal sikkerhetskopieres, blir det.

Sikkerhetskopiering til eksterne stasjoner, inkludert flash-stasjoner

De følgende tipsene gjelder for sikkerhetskopieringer til eksterne harddisker:

• Noen stasjoner bruker eldre Windows-filsystemer, som FAT-16 eller FAT-32, som ikke kan lagre filer som er større enn 4 GB. Hvis du har filer som er så store, og som skal sikkerhetskopieres, må du passe på at sikkerhetskopistasjonen er formatert med et filsystem som har støtte for store filer, som NTFS.

• Hvis du bruker automatisk eller tidsplanlagt sikkerhetskopiering, må du passe på at de eksterne stasjonene er tilkoblet og slått på.

• Hvis du vil unngå at sikkerhetskopierte filer skades ved et uhell, bør du ikke bruke en sikkerhetskopistasjon til andre formål enn sikkerhetskopiering.

Sikkerhetskopiere til Sikker nettbasert lagring

De følgende tipsene gjelder for sikkerhetskopiering til det nettbaserte lageret:

• Kontroller at datamaskinen ikke kobles automatisk fra Internett når den ikke er i bruk.

• Kontroller jevnlig hvor mye plass du har igjen på det sikre nettbaserte lageret, og vurder å kjøpe mer lagringsplass før du trenger det.

• Sikkerhetskopiering via Internett fungerer best med en rask Internett-tilkobling. Hvis sikkerhetskopieringen tar for lang tid, bør du overveie å bare sikkerhetskopiere filer som du arbeider med regelmessig. Så kan du sikkerhetskopiere de større filene du bruker sjeldnere til eksterne stasjoner.

• Hvis du sikkerhetskopierer mer enn én PC til det nettbaserte lageret, bør du gi hver enkelt PC et forskjellig kallenavn. Da blir det lettere å identifisere PCen og finne ut hvilke sikkerhetskopier som tilhører hvilken PC.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v6958539_ns_backup_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 15/09/2017