Om å holde datamaskinen trygg

Norton 360 Online beskytter datamaskinen automatisk etter installasjonen, og programmet oppdaterer seg selv regelmessig, slik at beskyttelsen opprettholdes. Men du kan øke sikkerheten enda mer, ved å lære hvordan du unngår trusler mot datamaskinen og dataene dine.

For å unngå e-posttrusler, skal du gjøre følgende:

• Bare åpne e-postvedlegg fra kilder du stoler på og som du ventet deg.

• Slett alle meldinger du ikke ønsker, uten å åpne dem.

• Ikke besvar e-post du tror kan være spam. Slett den.

• Vær forsiktig med e-poster som ber om konfidensiell informasjon, og bekreft at forespørselen er ekte før du svarer.

For å beskytte deg mot forsøk på nettfisking skal du gjøre følgende:

• Når du besøker et webområde bør du skrive inn adressen direkte i nettleseren i stedet for å klikke på en kobling.

• Du bør bare oppgi personlige opplysninger på klarerte områder. Eksempler på klarerte områder er de som har "https" i webadressen, eller som har et hengelåsikon nederst i nettleservinduet.

• Ikke oppgi personlige opplysninger i svar på uoppfordrede forespørsler om opplysninger.

For å unngå virus, ormer og trojanere skal du gjøre følgende:

• Bare overfør filer til datamaskinen fra en kjent eller betrodd kilde.

• Ikke send eller motta filer via direktemeldingstilkoblinger.

• Avslutt en direktemeldingstilkobling hvis en person på vennelisten sender underlige meldinger, filer eller webkoblinger.

For å unngå spionprogram skal du gjøre følgende:

• Ikke godkjenn mistenkelige feilmeldinger i nettleseren.

• Vær mistenksom overfor "gratistilbud" - det er mulig at spionprogrammer følger med som en del av tilbudet.

• Les sluttbrukeravtalen for programmer du installerer på datamaskinen nøye. Du bør heller ikke installere et program hvis andre programmer installeres som en del av hovedprogrammet.

Om Norton 360 Online-status

Om Norton 360 Online-ikonet

Om respons i krisetilfeller

Om hovedvinduet i Norton 360 Online

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v6958244_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 27/10/2011