Om disk- og filfragmentering

Harddisken til datamaskinen inneholder alle filene og programmene dine, og Windows-operativsystemet. Over tid spres informasjonsdelene som filene består av, over harddisken. Dette kalles fragmentering. Jo mer du bruker datamaskinen, jo mer fragmentert blir stasjonene.

Når du skal åpne en fragmentert fil, jobber harddisken hardere, og dermed tregere. Det går saktere fordi harddiskhodet må finne, laste, lagre og holde styr på alle filfragmentene. Hvis den ledige plassen også er fragmentert, kan det hende at harddiskhodet må lete seg fram til nok ledig plass til å lagre midlertidige eller nye filer.

Norton 360 Online optimaliserer permanente disker slik at datamaskinens effektivitet og hastighet forbedres. Når du kjører en optimalisering, omorganiseres filfragmentene slik at de plasseres i nærliggende eller sammenhengende klynger. Når harddiskhodet har tilgang til alle fildataene på samme sted, leses filen inn i minnet raskere. Ledig plass slås også sammen, for å unngå fragmentering av nye filer. Optimaliseringen rydder ekstra plass for store datastrukturer, slik at de kan vokse uten at de fragmenteres igjen med én gang.

Optimalisere permanente disker manuelt

Om effektiv bruk av optimalisering

Kjøre et søk for å rydde opp i diskrot

Om PC-optimalisering

< Tilbake

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.