Risikotyper

En risiko er alt som kan utnyttes med hensikt å skade datamaskinen og dataene på den, eller som kan brukes til å stjele data. Norton Business Suite beskytter systemet mot diverse risikoer.

Risikoer kan deles inn i flere kategorier:

Skadelig programvare

Disse programmer har til hensikt å skade datamaskinen. De inkluderer trusler som virus, ormer og trojanere. Skadelig programvare kalles ofte malware.

Spionprogrammer

Disse programmene skjuler seg på datamaskinen. De overvåker hva du gjør, eller leter gjennom opplysningene som er lagret på datamaskinen, og sender deretter informasjonen tilbake til skaperne av programmet.

Sårbarheter

Disse risikoene består av svakheter i legitim programvare som kan utnyttes, enten til å gjøre skade, blokkere data eller stjele opplysninger. Sårbarheter utnyttes vanligvis via nettverkstilkoblinger.

Virustyper

Trusseltyper

Hvordan reagere hvis det blir funnet en sikkerhetsrisiko

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v6958024_N360_Business_CC_2014_no_no