Virustyper

Et virus er et lite program som har til hensikt å endre måten datamaskinen fungerer på, uten din viten eller tillatelse.

For å være et virus må et program gjøre følgende:

• Kjøre av seg selv, uten at du må gjøre noe

• Kopiere seg selv, slik at det kan spre seg til andre datamaskiner

Selv om ikke alle virus har til hensikt å skade, kan selv ufarlige virus påvirke datamaskinens ytelse og stabilitet. Norton Business Suite prøver å fjerne alle virus fra datamaskinen.

Virus deles inn i de følgende anerkjente kategorier:

Filinfiserere

Disse virusene infiserer programfiler. Når infiserte filer kjører, kan de knytte virusene de bærer på, til andre programmer. Norton Business Suite gjennomsøker alle programfilene på datamaskinen, slik at det kan finne og fjerne filinfiserere.

Oppstartsvirus

Disse virusene fester seg i systemområdene på datamaskinen, og aktiveres så snart datamaskinen startes. De kan feste seg på stasjoner og andre lagringsenheter som er koblet til PCen. Norton Business Suite søker gjennom systemområdene på PCen for å finne og fjerne oppstartsvirus.

Multipartite-virus

Disse virusene bruker teknikkene til både oppstarts- og filinfiserervirus. Norton Business Suite søker etter disse virusene og fjerner dem.

Makrovirus

Disse virusene fester seg i datafiler som inneholder kjørbare komponenter, som enkelte regneark-, presentasjons- og tekstbehandlingsfiler. Disse virusene spres når et program kjører den kjørbare delen av en datafil. Norton Business Suite søker gjennom datafilene på jakt etter makrovirus, og fjerner dem.

Norton Business Suite gjennomsøker datamaskinen etter både kjente og ukjente virus.

Kjente virus oppdages og repareres automatisk. Ukjente virus oppdages ved å analysere hver kjørbare fil etter diverse kjennetegn som virus har til felles. I tillegg oppdaterer Norton Business Suite seg automatisk via Internett, slik at listen over kjente virus utvides og forbedres.

Risikotyper

Trusseltyper

Hvordan reagere hvis det blir funnet en sikkerhetsrisiko

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v6958021_N360_Business_CC_2014_no_no