Om antivirusinnstillinger

Norton 360 Online beskytter deg mot kjente virus og de nyeste virusutbruddene. Antivirusinnstillingene overvåker datamaskinen, på jakt etter virus, spionprogrammer og andre trusler, og isolerer dem eller fjerner dem.

Antivirus-innstillingene beskytter datamaskinen mot sikkerhetsrisikoer som kan sette personlige opplysninger og personvern i fare. Du kan kjøre forskjellige typer søk, som datamaskinsøk, e-postsøk og søk i direktemeldingsprogram, som kan oppdage og forhindre eventuelle virusproblemer på datamaskinen.

Antivirusinnstillingene laster ned de nyeste virusdefinisjonene gjennom definisjonssoppdateringer, og beskytter datamaskinen mot de nyeste sikkerhetstruslene.

Du kan bruke følgende antivirusinnstillinger:

Automatisk beskyttelse

Innstillingene for automatisk beskyttelse lar deg styre gjennomsøking og overvåking av datamaskinen.

De beskytter datamaskinen ved å sjekke etter virus og andre sikkerhetsrisikoer kontinuerlig. Velg mellom følgende alternativer:

• Sanntidsbeskyttelse

Du kan bruke alternativet Sanntidsbeskyttelse til å beskytte datamaskinen kontinuerlig, ved å se etter virus og andre sikkerhetsrisikoer.

• Oppstartsbeskyttelse

Du kan bruke Oppstartsbeskyttelse for å gi bedre sikkerhet helt fra du starter datamaskinen. Dette alternativet gir bedre sikkerhet, siden alle nødvendige komponenter for beskyttelse av datamaskinen starter når du starter datamaskinen på nytt.

Søk og risikoer

Med innstillingene for søk og risikoer kan du tilpasse søkene som Norton 360 Online kjører på datamaskinen.

Du kan bruke følgende alternativer for søk og risikoer:

• Datamaskinsøk

Med Norton 360 Online kan du kjøre forskjellige typer søk, for å oppdage og hindre virusinfeksjoner på datamaskinen.

Du kan bruke de forskjellige alternativene under Datamaskinsøk til å egendefinere søkene som Norton 360 Online utfører på datamaskinen. Du kan også spesifisere søk i komprimerte filer og Microsoft Office-dokumenter.

• Ytelsesprofiler for søk

Med innstillinger for Ytelsesprofiler for søk kan du konfigurere hvordan Norton 360 Online skal søke gjennom datamaskinen, basert på den digitale signaturen og klareringsnivået til filene.

• Beskyttede porter

Norton 360 Online beskytter POP3- og SMTP-portene for e-postprogrammet.

Med dette alternativet kan du konfigurere POP3- og SMTP-porter manuelt, for e-postbeskyttelse. Hvis SMTP- og POP3-portnumrene som Internett-leverandøren har oppgitt for e-postprogrammet ditt, er andre portnumre enn de som er standard, må du konfigurere Norton 360 Online til å beskytte portene.

• Virussøk i e-post

Virussøk i e-post er laget for å beskytte deg mot trusler som sendes eller mottas i e-postvedlegg.

Med dette alternativet kan du definere hvordan Norton 360 Online skal oppføre seg under gjennomsøking av e-poster. Basert på alternativene du velger, søker Norton 360 Online automatisk i e-post som du sender og mottar.

• Søk i direktemeldingsprogram

Med alternativet Søk i direktemeldingsprogram kan du tilpasse søk i filer du mottar gjennom direktemeldingsprogram.

Du kan velge støttede direktemeldingsprogrammer du kan komme til å motta filer gjennom. Norton 360 Online søker gjennom filene du mottar fra de valgte direktemeldingsprogrammene.

• Utelatelser / Lav risiko

Utelatelsesalternativene angir elementer som mapper, filer og stasjoner som utelates fra Norton 360 Online-søk. Søk, signaturer og lavrisikoelementer er noen eksempler på elementer som kan utelates fra søk.

Med utelatelsesalternativene kan du velge hvilke risikokategorier du vil at Norton 360 Online skal lete etter.

Utelatelser reduserer beskyttelsesnivået, og bør bare brukes hvis du har et spesielt behov for det.

• Insight-oversikt

Insight nettverkssøk bruker skyteknologi. Dette vil si at en ekstern server på Internett inneholder de nyeste virusdefinisjonene. Norton 360 Online søker gjennom datamaskinen etter de siste sikkerhetstruslene. Når Norton 360 Online utfører Insight nettverkssøk, bruker det virusdefinisjonene som er tilgjengelige lokalt og i skyen. Du får ekstra beskyttelse med Norton 360 Online, takket være de nyeste definisjonene fra skyen. Disse kommer i tillegg til de definisjonene som er tilgjengelige lokalt på datamaskinen.

Antispionprogram og oppdateringer

Antispionprogram beskytter datamaskinen mot sikkerhetsrisikoer som kan sette personlige opplysninger og personvern i fare.

Norton 360 Online beskytter datamaskinen mot svakheter gjennom nye definisjons- og beskyttelsesoppdateringer. Velg mellom følgende alternativer:

• Antispionprogram

Antispionprogram beskytter datamaskinen mot sikkerhetsrisikoer som kan sette personlige opplysninger og personvern i fare.

Med dette alternativet kan du velge hvilke risikokategorier du vil at Norton 360 Online skal lete etter i manuelt søk, e-post- og direktemeldingssøk.

• Oppdateringer

Norton 360 Online beskytter datamaskinen mot svakheter gjennom nye definisjons- og beskyttelsesoppdateringer. Definisjonsoppdateringer inneholder informasjon som gjør at Norton 360 Online kan oppdage og advare deg mot et bestemt virus eller en sikkerhetstrussel.

Du kan bruke alternativene for Oppdateringer til å laste ned de nyeste virusdefinisjonene gjennom definisjonsoppdateringer, og holde datamaskinen trygg for de nyeste sikkerhetstruslene.

Tilpasse innstillinger for Norton 360 Online

Om innstillinger for automatisk beskyttelse

Om innstillinger for søk og risikoer

Om innstillinger for antispionprogram og oppdateringer

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v6946313_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 27/10/2011