Finner din Mac-brukerkontotype

En brukerkonto definerer hva en bruker kan gjøre på en Mac. Du kan opprette følgende typer brukerkontoer på Mac:

• Administratorkonto

• Standardkonto

• Administrert konto

Hver konto har ulike rettigheter. Med en administratorkonto får du tilgang til alle deler av Mac, og du kan installere og oppdatere programvare samt opprette og vedlikeholde andre brukerkontoer.

Hvis du ikke vet hvilken type konto du bruker, kan du finne det ut i Systemvalg.

Finner din Mac-brukerkontotype

1. Apple -menyen klikker du på Systemvalg.

2. Klikk på Brukere og grupper.

3. På venstre side i vinduet Brukere og grupper ser du navnet på kontoen samt kontotype.

Mer informasjon

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v6476344_nis_mac_retail_6_no_no
Operativsystem: Mac OS X
Sist endret: 01/09/2016