Konfigurer følsomhet for portsøk

Portsøk utføres av et program som er på jakt etter alle slags sårbare punkter på datamaskiner som er tilkoblet nettverket. Når du bruker Internett, kan portsøk prøve å infisere Mac via sårbare punkter. Beskyttelse mot sårbarhet overvåker Mac for portsøk, og blokkerer tilkoblingsforsøk fra uautoriserte eller ukjente datamaskiner.

Portsøk brukes også til andre, ufarlige ting. Nettverksadministratorer utfører f.eks. portsøk for å finne og løse potensielle problemer på Mac. Du kan justere følsomheten til Beskyttelse mot sårbarhet mot portsøk.

Norton-produktet varsler deg hver gang det blokkerer et portsøk. Antall varsler varierer etter følsomhetsnivået du angir for portsøk. Hvis du for eksempel bruker alternativet Sikrest, viser Norton-produktet flere varsler. Nortons portsøkoppdagelse fungerer ikke når den innebygde brannmuren i Mac OS X er slått på.

Konfigurer følsomhet for portsøk

1. Klikk på Avansert i Norton-produktets hovedvindu.

2. Klikk på Brannmur i venstre rute.

3. Klikk på innstillinger-ikonet i raden Beskyttelse mot sårbarhet.

4. I vinduet Beskyttelse mot sårbarhet klikker du på Avansert.

5. Under Følsomhet velger du ett av følgende følsomhetsnivåer:

Sikrest

Når du angir dette nivået, blir Norton-produktet mer følsomt ved portsøk. Det blokkerer ethvert program fra å få tilgang til din Mac og gir deg beskjed med varslinger. Du kan bruke dette alternativet når du bruker et offentlig trådløst nettverk til å gi maksimal beskyttelse for Mac-maskinen.

Moderat sikkerhetsnivå

Når du angir dette nivået, blir Norton-produktet moderat følsomt ved portsøk, og blokkerer alle ukjente eller uønskede programmer fra å få tilgang til Mac-en.

Alternativet er avmerket som standard.

Mindre sikker

Når du angir dette nivået, blir Norton-produktet mindre følsomt ved portsøk, og tillater at programmer får tilgang til Mac-en. Norton-produktet søker imidlertid gjennom programmet som prøver å få tilgang til Mac, og varsler deg med informasjon om programmene.

6. Klikk på Ferdig.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v59091732_nsmac_retail_no_no
Operativsystem: Mac OS X
Sist endret: 02/09/2016