Løse problemer med treg datamaskin

Det er viktig å kjøre datamaskinen din med topp ytelse. Over tid bygger regelmessig bruk av datamaskinen opp unødvendige filer og fragmenterer harddisken. Dårlige datavaner bidrar alltid til treg datamaskin. Bruke flere programmer samtidig, setter datamaskinen i hvilemodus i stedet for regelmessig å starte på nytt, surfe på nettet med flere nettleservinduer, legge til plugin-moduler og la være å gjennomføre regelmessig vedlikehold. Alt dette kan føre til dårlig ytelse på datamaskinen.

Her er noen gode praksiser for å sørge for at du kjører datamaskinen med topp ytelse:

• Start datamaskinen på nytt på minst en gang om dagen

• Ha minimalt med programmer oppe ved oppstart

• Ikke kjør flere sikkerhetsprogrammer sammen

• Fjern uønskede plugin-moduler for nettleser

• Slett midlertidige og uønskede filer

• Kjør Windows-oppdateringer med regelmessige gjennomrom eller aktiver automatiske oppdateringer

• Oppdater all dine programmer regelmessig

• Defragmenter harddisken kontinuerlig

Norton kan hjelpe deg med mange av disse. Følg disse trinnene for å få Norton til å optimalisere datamaskinen.

TRINN 1

Styre oppstartselementer

Det kan være at du har mange programmer som laster ved oppstart som kan gjøre oppstartsprosessen tregere. Med Nortons oppstartsstyrer -funksjon kan vi hjelpe deg med å styre oppstartsprogrammene dine og redusere oppstartstiden.

1. Start Norton.

2. I Norton-vinduet dobbeltklikker du på Ytelse og deretter på Oppstartsstyrer.

3. I vinduet oppstartsstyrer under Utsett start, velger du programmet du vil utsette.

Hvis du ikke er sikker på hvilke programmer du skal utsette, går du gjennom resultatet under Ressursbruk. Hvis et program har høy ressursbruk, anbefaler vi at du legger det til Utsett start.

4. Klikk først på Bruk, og deretter på Lukk.

TRINN 2

Defragmenter datamaskinens harddisk

Over tid blir harddisken din fragmentert Optimalisering av datamaskinens permanente disker kan forbedre ytelse og pålitelighet. Norton sjekker de permanente diskene automatisk etter fragmentering, og optimaliserer dem hvis de er mer enn 10 prosent fragmentert.

1. Start Norton.

2. Dobbeltklikk på Ytelse i hovedvinduet og deretter på Optimaliser disk.

3. Når installeringen er fullført, klikker du på Lukk.

TRINN 3

Fjern midlertidige og uønskede filer

Norton filopprydding fjerner de midlertidige filene for Internet Explorer og Mozilla Firefox og uønskede filer fra mappen Windows Temporary. Over tid kan midlertidige filer gjøre nettsurfingen treg og datamaskinens ytelse svak.

1. Start Norton.

2. I Norton-vinduet klikker du på Ytelse og deretter på Filopprydding.

3. Etter at de midlertidige filene er fjernet, klikker du på Lukk.

Gå til neste linje for å fjerne midlertidige Internett-filer. Hvis du ikke har installert Google Chrome, kan du hoppe til trinn 4.

4. For å åpne vinduet Slett nettleserdata i Google Chrome trykker du på tastene Ctrl + Shift + Del på tastaturet.

5. I vinduet Slett nettleserdata øverst fra rullegardinmenyen velger du starttid.

6. Alternativene velges som standard i vinduet. Klikk på Slett nettleserdata.

TRINN 4

Avinstallere et sikkerhetsprodukt som ikke tilhører Norton

Hvert sikkerhetsprogram er designet for å virke uavhengig på en datamaskin. Flere sikkerhetsløsninger på en datamaskiner er generelt ikke optimert for å virke sammen, og fører til redusert ytelse.

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

appwiz.cpl

3. I listen over for øyeblikket installerte programmer velger du sikkerhetsproduktet som ikke er fra Norton, og klikk så på Avinstaller eller Fjern.

4. Følg instruksjonene på skjermen.

5. Start datamaskinen på nytt når avinstalleringen er ferdig.

Du finner informasjon om hvordan du fjerner sikkerhetsprodukter fra andre leverandører fra datamaskinen, i programdokumentasjonen. Alternativt kan du kontakte produsenten.

Hvis datamaskinen din fortsatt er treg etter at du har fulgt disse trinnene, velger du ett av de følgende alternativene som best beskriver situasjonen din:

Lurer du på hvorfor PC-en din er treg? Med Norton Computer Tune Up-tjeneste hjelper ekspertene våre deg med å optimalisere PC-innstillingene dine for å forbedre oppstartshastighet og gjenopprette ytelse til den eldre datamaskinen din.

Lær mer

Video

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v59066932_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 06/10/2017