Nettleseren bruker lang tid på å starte

Det kan være flere ting som gjør at nettleseren starter eller kjører tregt. Den vanligste årsaken er grunnet verktøylinjer fra tredjepart eller uønskede verktøylinjer som er installert på datamaskinen. Last ned og kjør Norton Power Eraser - Søk etter uønskede programmer, for å fjerne disse verktøylinjene fra datamaskinen. En annen årsak kan være at datamaskinen allerede har et sikkerhetsprodukt som ikke er produsert av Symantec installert. Symantec anbefaler at du kun kjører ett antivirus- eller antispionprogramprodukt.

TRINN 1

Last ned og kjør Norton Power Eraser - Søk etter uønskede programmer

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg å lagre filen på skrivebordet, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

6. I Norton Power Eraser -vinduet, klikker du på ikonet for Søk etter uønskede programmer.

Når Norton Power Eraser har fullført søket, vises søkeresultatene i vinduet Søk etter uønskede programmer fullført.

7. I vinduet Søk etter uønskede programmer fullført klikker du på Avinstaller ved siden av uønsket program eller verktøylinje.

8. Følg instruksjonene på skjermen.

9. Start datamaskinen på nytt når avinstalleringen er ferdig.

TRINN 2

Kjøre søk med Norton Power Eraser

1. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

2. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

3. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

4. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av maskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt. Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner merket for Inkluder søk etter rootkits (krever at datamaskinen startes på nytt).

5. Søket starter automatisk etter at datamaskinen er startet på nytt. Følg instruksjonene på skjermen.

TRINN 3

Finne ut hvilket tillegg i nettleseren som fører til treghet

1. Start nettleseren.

2. Avhengig av nettleseren gjør du ett av følgende:

• For Internet Explorer: I menyen Verktøy klikker du på Administrer tilleggsprogrammer.

• For Mozilla Firefox: Klikk på ikonet Åpne meny øverst i høyre hjørne, og velg Tilleggsprogrammer. På siden Tilleggshåndtering velger du Utvidelser.

• For Google Chrome: Klikk på ikonet Tilpass og styr Google Chrome øverst i høyre hjørne, og klikk på Innstillinger. Klikk på Utvidelser under Chrome.

3. Velg tilleggsprogrammene én om gangen og deaktiver dem.

Hvis Internett-tilkoblingen blir tregere etter at du har lagt til et bestemt tilleggsprogram, kan du la det forbli deaktivert.

TRINN 4

Avinstallere et sikkerhetsprodukt som ikke tilhører Symantec

Du finner informasjon om hvordan du fjerner sikkerhetsprodukter fra andre leverandører fra datamaskinen, i programdokumentasjonen. Alternativt kan du kontakte produsenten.

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

appwiz.cpl

3. I listen over installerte programmer velger du sikkerhetsproduktet fra den andre leverandøren, og klikker på Fjern eller Avinstaller.

4. Følg instruksjonene på skjermen.

5. Start datamaskinen på nytt når avinstalleringen er ferdig.