Nettsurfing går tregt eller nettleseren bruker lang tid på å starte

Du lurer kanskje på hvorfor din Internett-hastighet er lavere enn det som tilbys av din tjenesteleverandør, eller hvorfor nettsteder laster saktere i det siste. Det kan være flere årsaker til at Internett-tilkoblingen er treg eller for at nettleseren kan bruke lang tid på å starte opp.

• Rotete midlertidige Internett-filer

• Virusinfeksjon

• Uønskete nettlesertillegg

• Svakt WiFi-signal

• Flere nettleserøkter

• Flere sikkerhetsprodukter

Norton kan hjelpe med noen av årsakene.

Før du følger trinnene, må du sørge for at PC-en din finjusteres med Nortons ytelsesfunksjoner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Datamaskinen kjører sakte.

TRINN 1

Finne ut hvilket tillegg i nettleseren som fører til treghet

Uønskede tilleggsprogram på nettleseren din kan påvirke nettleserens lastetid. Vi anbefaler at du deaktiver tilleggsprogram en om gangen og finner ut hvilke tilleggsprogram det er som forårsaker tregheten.

1. Start nettleseren.

2. Avhengig av nettleseren gjør du ett av følgende:

• For Internet Explorer: I menyen Verktøy klikker du på Administrer tilleggsprogrammer.

• For Mozilla Firefox: Klikk på ikonet Åpne meny øverst i høyre hjørne, og velg Tilleggsprogrammer. På siden Tilleggshåndtering velger du Utvidelser.

• For Google Chrome: Klikk på ikonet Tilpass og styr Google Chrome øverst i høyre hjørne, og klikk på Innstillinger. Klikk på Utvidelser under Chrome.

3. Velg tilleggsprogrammene én om gangen og deaktiver dem.

Hvis Internett-tilkoblingen blir tregere etter at du har lagt til et bestemt tilleggsprogram, kan du la det forbli deaktivert.

TRINN 2

Slette midlertidige Internett-filer

Norton filopprydding fjerner de midlertidige filene for Internet Explorer og Mozilla Firefox Over tid kan midlertidige filer betydelig redusere nettleserhastigheten.

1. Start Norton.

2. I Norton-vinduet klikker du på Ytelse og deretter på Filopprydding.

Alternativet Opprydding i Firefox er kun aktivert når Firefox er installert.

3. Etter at de midlertidige filene er fjernet, klikker du på Lukk.

Gå til neste linje for å fjerne midlertidige Internett-filer. Hvis du ikke har installert Google Chrome, kan du hoppe til trinn 3.

4. For å åpne vinduet Slett nettleserdata i Google Chrome trykker du på tastene Ctrl + Shift + Del på tastaturet.

5. I vinduet Slett nettleserdata øverst fra rullegardinmenyen velger du starttid.

6. Alternativene velges som standard i vinduet. Klikk på Slett nettleserdata.

TRINN 3

Avinstallere et sikkerhetsprodukt som ikke tilhører Norton

Hvert sikkerhetsprogram er designet for å virke uavhengig på en datamaskin. Flere sikkerhetsløsninger på en datamaskiner er generelt ikke optimert for å virke sammen, og fører til redusert ytelse.

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

appwiz.cpl

3. I listen over for øyeblikket installerte programmer velger du sikkerhetsproduktet som ikke er fra Norton, og klikk så på Avinstaller eller Fjern.

4. Følg instruksjonene på skjermen.

5. Start datamaskinen på nytt når avinstalleringen er ferdig.

TRINN 4

Last ned og kjør Norton Power Eraser

Datamaskinen kan ha en infeksjon som kan gjøre Internett-forbindelsen eller nettleseren din tregere. Last ned og kjør Norton Power Eraser for å kjøre et dyptgående søk og fjerne infeksjonen.

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg å lagre filen på skrivebordet, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

6. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

7. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av maskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt. Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner avmerkingen for Inkluder søk etter rootkits (krever at du starter datamaskinen på nytt).

8. Søket starter automatisk etter at datamaskinen er startet på nytt. Følg instruksjonene på skjermen.

Vent til søket er fullført.