Nettsurfing går tregt eller nettleseren bruker lang tid på å starte

Du lurer kanskje på hvorfor Internett-hastigheten er lavere enn det som tilbys av tjenesteleverandøren, eller hvorfor nettsteder laster tregere i det siste. Det kan være flere årsaker til at Internett-tilkoblingen er treg eller at nettleseren bruker lang tid på å starte opp.

• Rotete midlertidige Internett-filer

• Virusinfeksjon

• Uønskede nettlesertillegg

• Svakt WiFi-signal

• Flere nettleserøkter

• Flere sikkerhetsprodukter

Norton kan hjelpe med noen av årsakene.

Før du følger trinnene, må du sørge for at PC-en din finjusteres med Nortons ytelsesfunksjoner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Datamaskinen kjører sakte.

TRINN 1

Finne ut hvilket tillegg i nettleseren som fører til treghet

Uønskede tilleggsprogrammer i nettleseren kan påvirke nettleserens lastetid. Vi anbefaler at du deaktiver ett tilleggsprogram om gangen og finner ut hvilke tilleggsprogrammer det er som forårsaker tregheten.

1. Start nettleseren.

2. Avhengig av nettleseren gjør du ett av følgende:

• I Internet Explorer: Gå til menyen Verktøy og klikk på Administrer tillegg.

• I Mozilla Firefox: Klikk på ikonet Åpne meny øverst til høyre på skjermen og velg Programtillegg. På siden Behandling av programtillegg velger du Utvidelser.

• I Google Chrome: Klikk på ikonet Tilpass og kontroller Google Chrome øverst til høyre på skjermen og klikk deretter på Innstillinger. Klikk på Utvidelser under Chrome.

3. Velg ett tilleggsprogram om gangen og deaktiver dem.

Hvis Internett-tilkoblingen blir tregere etter at du har lagt til et bestemt tilleggsprogram, kan du la det forbli deaktivert.

TRINN 2

Slette midlertidige Internett-filer

Norton filopprydding fjerner midlertidige filer fra mappen Midlertidig i Windows. Over tid kan midlertidige filer betydelig redusere nettleserhastigheten.

1. Start Norton.

2. I Norton-vinduet klikker du på Ytelse og deretter på Filopprydding.

Alternativet Opprydding i Firefox er kun aktivert når Firefox er installert.

3. Etter at de midlertidige filene er fjernet, klikker du på Lukk.

Gå til neste linje for å fjerne midlertidige Internett-filer. Hvis du ikke har installert Google Chrome, kan du hoppe til trinn 3.

4. Hvis du vil åpne vinduet Slett nettleserdata i Google Chrome, trykker du på tastene Ctrl + Shift + Del på tastaturet.

5. Øverst i vinduet Slett nettlesingsdata velger du tidenes morgen fra rullegardinmenyen.

6. Alternativene er valgt som standard i vinduet. Klikk på Slett nettlesingsdata.

TRINN 3

Avinstallere sikkerhetsprodukter som ikke er levert av Norton

Hvert sikkerhetsprogram er designet for å kjøre uavhengig på en datamaskin. Flere sikkerhetsløsninger på en datamaskin fungerer som regel ikke optimalt sammen og vil føre til redusert ytelse.

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst og trykk på Enter.

appwiz.cpl

3. I listen over installerte programmer velger du sikkerhetsproduktet som ikke er fra Norton. Deretter klikker du på Avinstaller eller Fjern.

4. Følg instruksjonene på skjermen.

5. Start datamaskinen på nytt når avinstallasjonen er fullført.

TRINN 4

Last ned og kjør Norton Power Eraser

Datamaskinen kan ha en infeksjon som gjør Internett-tilkoblingen eller nettleseren din tregere. Last ned og kjør Norton Power Eraser for å kjøre et dyptgående søk og fjerne infeksjonen.

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg Skrivebord som plassering, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

6. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

7. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av datamaskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt. Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner avmerkingen for Inkluder søk etter rootkits (krever at du starter datamaskinen på nytt).

8. Søket startes automatisk når du starter datamaskinen på nytt. Følg instruksjonene på skjermen.

Vent til søket er fullført.