Programmer tar for lang tid å starte eller kjøre på datamaskinen

Det kan være flere årsaker til at programmene starter eller kjører tregt. Norton kan hjelpe deg med noen av årsakene.

Før du følger trinnene, må du sørge for at PC-en din finjusteres med Nortons ytelsesfunksjoner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Løse problemer med treg datamaskin.

TRINN 1

Start datamaskinen på nytt

• Hvis mange programmer kjører i bakgrunnen, kan det føre til at programmet starter eller kjører tregt. Når du starter datamaskinen på nytt, vil et minimalt antall programmer kjøre i bakgrunnen.

Prøv å kjøre programmet som var tregt, når du har startet datamaskinen på nytt.

TRINN 2

Kjøre Norton filopprydding

Norton-filopprydding fjerner uønskede filer fra mappen Midlertidig i Windows. Over tid kan disse filene betydelig redusere tilgjengelig plass på disken og påvirke datamaskinens ytelse.

1. Start Norton.

2. I Norton-vinduet klikker du på Ytelse og deretter på Filopprydding.

TRINN 3

Avinstallere sikkerhetsprodukter som ikke er levert av Norton

Hvert sikkerhetsprogram er designet for å kjøre uavhengig på en datamaskin. Flere sikkerhetsløsninger på en datamaskin fungerer som regel ikke optimalt sammen og vil føre til redusert ytelse.

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst og trykk på Enter.

appwiz.cpl

3. I listen over installerte programmer velger du sikkerhetsproduktet som ikke er fra Norton. Deretter klikker du på Avinstaller eller Fjern.

4. Følg instruksjonene på skjermen.

5. Start datamaskinen på nytt når avinstallasjonen er fullført.

I programdokumentasjonen finner du informasjon om hvordan du fjerner sikkerhetsprodukter fra andre leverandører fra datamaskinen. Alternativt kan du kontakte produsenten.

TRINN 4

Last ned og kjør Norton Power Eraser

En av de vanligste årsakene er at du allerede har en infeksjon på datamaskinen. Last ned og kjør Norton Power Eraser for å kjøre et dyptgående søk og fjerne infeksjonen.

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg Skrivebord som plassering, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

6. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

7. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av datamaskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt. Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner avmerkingen for Inkluder søk etter rootkits (krever at du starter datamaskinen på nytt).

8. Søket startes automatisk når du starter datamaskinen på nytt. Følg instruksjonene på skjermen.

Vent til søket er fullført.