Datamaskinen bruker lang tid på å starte

Fra virusinfeksjon til motstridende oppstartselementer til flere tredjeparts sikkerhetsprodukter, det kan være flere årsaker til at datamaskinen bruker lang tid på å starte opp. Norton kan Norton kan hjelpe deg med noen av årsakene og redusere datamaskinens oppstartstid.

Før du følger trinnene, må du sørge for at PC-en din finjusteres med Nortons ytelsesfunksjoner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Løse problemer med treg datamaskin.

TRINN 1

Styre oppstartselementer

Det kan være at du har mange programmer som laster ved oppstart som kan gjøre oppstartsprosessen tregere. Med Nortons oppstartsstyrer -funksjon kan vi hjelpe deg med å styre oppstartsprogrammene dine og redusere oppstartstiden.

1. Start Norton.

2. I Norton-vinduet dobbeltklikker du på Ytelse og deretter på Oppstartsstyrer.

3. I vinduet oppstartsstyrer under Utsett start, velger du programmet du vil utsette.

Hvis du ikke er sikker på hvilke programmer du skal utsette, går du gjennom resultatet under Ressursbruk. Hvis et program har høy ressursbruk, anbefaler vi at du legger det til Utsett start.

4. Klikk først på Bruk, og deretter på Lukk.

TRINN 2

Avinstallere et sikkerhetsprodukt som ikke tilhører Norton

Hvert sikkerhetsprogram er designet for å kjøre uavhengig på en datamaskin. Flere sikkerhetsløsninger på en datamaskin fungerer som regel ikke optimalt sammen og vil føre til redusert ytelse.

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst og trykk på Enter.

appwiz.cpl

3. I listen over installerte programmer velger du sikkerhetsproduktet som ikke er fra Norton. Deretter klikker du på Avinstaller eller Fjern.

4. Følg instruksjonene på skjermen.

5. Start datamaskinen på nytt når avinstallasjonen er fullført.

I programdokumentasjonen finner du informasjon om hvordan du fjerner sikkerhetsprodukter fra andre leverandører fra datamaskinen. Alternativt kan du kontakte produsenten.

TRINN 3

Last ned og kjør Norton Power Eraser

Datamaskinen din kan ha et rootkit og det kan gjøre at oppstarten av datamaskinen blir tregere. Vi anbefaler at du kjører et søk med Norton Power Eraser for å fjerne en infeksjon.

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Avhengig av nettleseren gjør du ett av følgende:

• For Internet Explorer: Klikk på Kjør.

• I Firefox eller Safari: Klikk på alternativet Last ned i øverste høyre hjørne av nettleseren for å vise de nedlastede filene. Klikk så på filen du lastet ned.

• I Chrome: Klikk på filen du lastet ned i det nederste venstre hjørnet.

3. Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

4. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

5. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

6. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av datamaskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt. Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner avmerkingen for Inkluder søk etter rootkits (krever at du starter datamaskinen på nytt).

7. Søket startes automatisk når du starter datamaskinen på nytt. Følg instruksjonene på skjermen.

Vent til søket er fullført.