Datamaskinsøk

Norton laster automatisk og regelmessig ned virusdefinisjoner, og beskytter datamaskinen mot alle typer virus og ukjente trusler. Når Norton gjennomfører et Datamaskinsøk, benyttes de nyeste virusdefinisjonene fra Symantec.

Trusseloppdagelsene som er basert på lokale definisjoner er merket med et bestemt navn. Hvis f.eks. en trojansk hest oppdages, vises trusselen som Trojan.Foo i søkeresultatene til datamaskinsøket. Du kan klikke på alternativet Søk på fanen Sikkerhet for å velge blant ulike typer datamaskinsøk.

Når du installerer Norton for første gang, trenger Norton minst én time til å finne alle truslene på datamaskinen. Hvis du mistenker at datamaskinen er infisert, må du kjøre et fullstendig systemsøk rett etter installeringen.

Hvis du har mistanke om at datamaskinen er infisert, kan du kjøre tre ulike typer søk manuelt for å forhindre virusinfeksjon.

Du kan kjøre følgende typer datamaskinsøk:

Hurtigsøk

Søker gjennom de viktigste plasseringene på datamaskinen, som ofte angripes av virus og andre sikkerhetstrusler.

Hurtigsøk er raskere enn et Fullstendig systemsøk, siden det ikke søkes gjennom hele datamaskinen.

Fullstendig systemsøk

Søker gjennom datamaskinen etter alle typer virus og sikkerhetstrusler.

Fullstendig systemsøk utfører et dyptgående søk på datamaskinen for å fjerne virus og andre sikkerhetstrusler. Alle oppstartssektorer, filer og pågående prosesser som brukeren har tilgang til, blir kontrollert. Når en administrator kjører et fullstendig systemsøk, søkes det derfor i flere filer enn når en bruker som ikke har administratorrettigheter, kjører søk.

Egendefinert søk

Søker gjennom en bestemt fil, mappe, stasjon eller flyttbar enhet som du velger.

Brukerdefinert oppgave

Kjører LiveUpdate, sikkerhetskopierer data, frigjør diskplass og optimaliserer diskvolumet.

Datamaskinsøk gir informasjon om de gjennomsøkte elementene. Du kan se detaljer som totalt antall gjennomsøkte filer, totalt antall oppdagede sikkerhetsrisikoer, totalt antall eliminerte sikkerhetsrisikoer samt totalt antall elementer som krever granskning. Du får også måter å uskadeliggjøre elementer som ikke ble uskadeliggjort automatisk i løpet av søket, på. Du får også se hvor alvorlig risikoen er samt navn og status for eliminerte elementer.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v36718286_ns_retail_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 13/12/2016