Om Omdømmesøk

Omdømmesøk gir deg informasjon om påliteligheten til alle programmer og kjørende prosesser på datamaskinen. Dette hjelper deg med å oppdage mistenkelige eller sårbare filer på datamaskinen ved hjelp av omdømmebasert trusseloppdagelse. Med Norton 360 Online kan du kjøre forskjellige typer omdømmesøk for å oppdage mistenkelige programmer på datamaskinen.

Omdømmesøket filtrerer filene ut fra bestemte filtreringskriterier, og utfører et Insight nettverkssøk i de filtrerte filene. Omdømmesøk filtrerer filene som omdømmefiler. Det filtrerer filtypene .exe, .scr, .sys, .dll, .drv, .ocx, .loc og .msi og analyserer dem.

Når du utfører et hurtig omdømmesøk eller fullstendig omdømmesøk, tar Norton 360 Online for seg alle interessante filer på datamaskinen.

Etter filtreringen av omdømmefilene, utfører Norton 360 Online et datamaskinsøk og et Insight nettverkssøk. Når Norton 360 Online utfører et Insight nettverkssøk, utføres også Datamaskinsøk. Norton 360 Online bruker et datamaskinsøk til å utføre signaturbasert trusseloppdagelse. Det sammenlikner signaturen til de filtrerte omdømmefilene med de kjente trusselsignaturene, for slik å oppdage trusler på datamaskinen. Hvis det oppdages en sikkerhetstrussel, fjerner Norton 360 Online automatisk trusselen fra datamaskinen.

Norton 360 Online benytter et Insight nettverkssøk til å oppdage mistenkelige eller sårbare filer på datamaskinen, ved hjelp av omdømmebasert trusseloppdagelse. Insight nettverkssøk bruker skyteknologi. Dette vil si at en ekstern Symantec-server på Internett oppbevarer de nyeste omdømmedefinisjonene. Søket ber skyen om omdømmeinformasjon relatert til de filtrerte filene.

Norton 360 Online innhenter spesifikk informasjon som filnavn og hash-nøkkel for filtrerte omdømmefiler, og sender denne informasjonen til skyen. Skyen analyserer filinformasjonen og gir hver fil et klareringsnivå. Symantec-serveren sender informasjonen tilbake til datamaskinen. Hvis noen av de filtrerte filene er mistenkelige eller sårbare, gir Norton 360 Online dem klareringsnivået Farlig eller Dårlig. I tillegg til omdømmeinformasjon, ser Norton 360 Online også etter nye virusdefinisjoner i skyen.

Datamaskinen må være koblet til Internett for at du skal kunne få tilgang til den nyeste omdømmeinformasjonen og de siste virusdefinisjonene fra skyen. Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker Norton 360 Online omdømmeinformasjon som er tilgjengelig lokalt.

Norton 360 Online ser på følgende filkategorier når du utfører et omdømmesøk:

Kjørbare filer

Denne kategorien inkluderer kjørbare Windows-filer (.exe) og skriptfiler (.scr).

Systemfiler

Denne kategorien inkluderer Windows-systemfiler (.sys), bibliotekfiler for dynamiske koblinger (.dll) og enhetsdriverfiler (.drv).

Utviklerfiler

Denne kategorien inkluderer ActiveX-kontrollfiler (.ocx).

Diverse filer

Denne kategorien inkluderer Windows Installer-pakkefiler (.msi) og DLL-ressursfiler (.loc).

Med Norton 360 Online kan du søke gjennom bestemte områder på datamaskinen, basert på hvilken type omdømmesøk du velger. Du kan kjøre følgende typer omdømmesøk manuelt:

Hurtigsøk

Søker gjennom de viktigste plasseringene på datamaskinen, som virus og andre sikkerhetstrusler ofte angriper.

Når du utfører et hurtigsøk, ser Norton 360 Online nærmere på interessante filer i kjørende prosesser og lastede programmer.

Fullstendig systemsøk

Søker gjennom alle interessante filer på datamaskinen.

Når du utfører et fullstendig systemsøk, søker Norton 360 Online etter interessante filer på hele datamaskinen. Plasseringer inkluderer alle stasjoner, kjørende prosesser, innlastede programmer og oppstartsfiler.

Egendefinert søk

Søker gjennom en bestemt fil, mappe, stasjon eller flyttbar enhet.

Når du utfører et egendefinert søk, ser Norton 360 Online kun på de filtrerte omdømmefilene.

Symantec rangerer filen basert på en statistisk evaluering som utføres på filen ved hjelp av data fra Norton fellesskapsovervåkning og Symantecs egen analyse. Symantec gir omdømmefiler følgende klareringsnivåer:

Klarert

Symantec har sterke indikasjoner på at filen er klarert.

Godt

Symantec har sterke indikasjoner på at filen er klarert.

Ikke bevist

Symantec har ikke nok informasjon om filen til å tildele et klareringsnivå til den.

Filen er verken trygg eller utrygg.

Dårlig

Symantec har enkelte indikasjoner på at filen ikke er klarert.

Filen er mistenkelig, og kan skade datamaskinen.

Farlig

Symantec har sterke indikasjoner på at filen ikke er klarert.

Filen er mistenkelig, og kan skade datamaskinen.

Når omdømmesøket er fullført, kan du se et sammendrag av resultatene, i vinduet Norton omdømmesøk. Du kan se omdømmeinformasjon som filnavn, klareringsnivå, alder, stabilitetsrangering og fellesskapsbruk for hver av fil. Klareringsnivået avgjør om filen er trygg eller utrygg. Hvis en fil har klareringsnivået Dårlig eller Farlig, kan du isolere filen ved hjelp av Norton 360 Online.

Kjøre et hurtig omdømmesøk

Kjøre et fullstendig omdømmesøk

Kjøre et egendefinert omdømmesøk

Om Norton 360 Online-søk

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v36691020_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 29/09/2011