Om å finne virus, spionprogrammer og andre risikoelementer

Virus og andre sikkerhetstrusler kan bli funnet ved et manuelt eller tilpasset søk. Auto-Protect kan registrere disse truslene når du utfører en handling med en infisert fil. Trusler kan også oppdages under en direktemeldingsøkt, når du sender en e-post, eller under manuelle eller tilpassede søk.

Også sikkerhetsrisikoer som spionprogrammer og reklameprogrammer kan oppdages i slike tilfeller.

Filer som kan infisere systemet ditt når du starter datamaskinen, gjennomsøkes først.

Dette gjelder følgende filer:

• Filer som er tilknyttet prosesser som kjører i minnet

• Filer med oppføringer i oppstartsmappen

• Filer med systemstartoppføringer i INI-fil

• Filer med systemstartoppføringer i batchfil

• Filer som registernøklene for systemstart refererer til

Hvis en infisert fil oppdages i løpet av denne delen av det manuelle søket, repareres eller fjernes den. Alle unødvendige referanser fjernes også fra datamaskinen. Før det blir gjort forsøk på å reparere, isolere eller slette en infisert fil som har en prosess som kjører i minnet, blir prosessen forsøkt avsluttet. Du blir varslet, og bedt om å lukke alle unødvendige programmer før prosessen avsluttes.

Hvis du vil vite mer om virus og andre sikkerhetstrusler som er oppdaget, finner du mer informasjon om disse i Sikkerhetslogg.

Sikkerhetslogg inneholder også informasjon om spionprogrammer, reklameprogrammer og andre sikkerhetsrisikoer.

Vise elementer i Sikkerhetslogg

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v2488430_N360_Business_CC_2014_no_no