Lær IPv6 NAT-traverseringstrafikk automatisk

IPv6 er den nyeste versjonen av Internett-protokollen. Noen av fordelene med IPv6 er at det er større plass til adresser, automatisk konfigurering av tilstandsløs adresse, mobilitet og nettverkssikkerhet på lagnivå.

Mange verter og nettverk støtter nå protokollversjonen IPv6. En del av nettet som henger etter når det kommer til IPv6, er imidlertid IPv4 NAT-enheter (Network Address Translation).

NAT-enhetene oversetter nettverksadressene, dvs. at de behandler nettverksadresseinformasjonen i datagrampakkehoder. Oversettingen av nettverksadressene gjemmer adresseområdet til en datapakke i et annet offentlig adresseområde. Slik kan alle vertene på et privat nettverk få tilgang til Internett via én offentlig IP-adresse. Slik det ser ut nå i prosessen med overgang fra IPv4 til IPv6, oppdateres eller erstattes NAT-enhetene sjelden. Microsoft har utviklet en tunneleringsmekanisme kalt Teredo for å løse dette problemet.

Teredo er en IPv6-overføringsteknologi som tillater IPv6-tilkobling mellom alle IPv6/IPv4-verter som befinner seg bak én eller flere IPv4 NAT-enheter. Med Teredo sendes IPv6-datapakkene som IPv4-baserte UDP-meldinger (User Datagram Protocol) mellom vertene.

Norton 360 Online inneholder alternativet Lær IPv6 NAT-traverseringstrafikk automatisk slik at du kan styre nettverkstrafikken som bruker Teredo til å kommunisere med datamaskinen.

Alternativet Lær IPv6 NAT-traverseringstrafikk automatisk er kun tilgjengelig når alternativet Automatisk programstyring er slått på. Lær IPv6 NAT-traverseringstrafikk automatisk er som standard slått på. I slike tilfeller tillater Norton 360 Online all IPv6 NAT-traverseringstrafikk.

Når du slår av Lær IPv6 NAT-traverseringstrafikk automatisk, blokkerer Norton 360 Online IPv6 NAT-traverseringstrafikk. Hvis Automatisk programstyring også er slått av, viser Norton 360 Online varsler hver gang det registrerer IPv6 NAT-traverseringstrafikk. Varslene ber deg om å velge om du vil at Norton 360 Online skal tillate eller blokkere slik trafikk.

Noen av funksjonene i Windows 7 slik som Remote Media Experience og Remote Assistance fungerer kun når Automatisk lær IPv6 NAT-traverseringstrafikk er på.

Alle brannmurvarsler som vises når et ukjent program forsøker å få tilgang til Internett, inneholder informasjon som indikerer om nettverkstrafikken stammer fra Teredo.

Om programregler

Om Avanserte innstillinger for Smart brannmur

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v23953846_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 20/10/2011