Informasjon om nedlasting

I Norton 360 Online kan du konfigurere Download Insight-funksjonen med alternativet Informasjon om nedlasting. Download Insight gir deg informasjon om omdømmenivået til enhver kjørbar fil du laster ned fra de støttede portalene. Omdømmedetaljene gir en indikasjon på om den nedlastede filen er trygg å installere. Du kan bruke disse opplysningene til å vurdere hva du vil gjøre med filen.

Dette er noen av portalene som støttes:

• Internet Explorer (nettleser)

• Opera (nettleser)

• Yahoo (nettleser)

• Firefox (nettleser)

• Chrome (nettleser)

• AOL (nettleser)

• Safari (nettleser)

• QQ (nettprat)

• MSN Messenger (nettprat)

• ICQ (nettprat)

• Skype (nettprat)

• Yahoo Messenger (nettprat)

• MSN Explorer (nettleser, e-post og nettprat)

• Outlook (e-post)

• Thunderbird (e-post)

• Windows Mail (e-post)

• Outlook Express (e-post)

• Limewire (P2P)

• BitTorrent (P2P)

• Thunder (P2P)

• Vuze (P2P)

• Bitcomet (P2P)

• uTorrent (P2P)

• FileZilla (filhåndteringsprogram)

• UseNext (nedlastingsbehandling)

• FDM (nedlastingsbehandling)

• Adobe Acrobat Reader (PDF-leser)

Ut fra typen portal du bruker til å laste ned filen, gjør Norton 360 Online ett av følgende:

• Analyserer filen basert på omdømmedetaljene når nedlastingen er fullført.

• Analyserer filen basert på omdømmedetaljene når filen åpnes.

Download Insight bruker resultatet av filanalysen til å gi deg omdømmedetaljene til filen. De grunnleggende omdømmenivåene for filer er trygg, utrygg, ikke bevist og dårlig. Sikre filer har trygge omdømmenivåer. Ukjente filer kan ha nivået ikke bevist eller dårlig, mens utrygge filer har nivået farlig. Utrygge filer er trusler som Norton 360 Online finner og fjerner fra datamaskinen.

Du kan som standard installere trygge filer. Norton 360 Online fjerner utrygge filer. Når det gjelder ukjente filer, ber Download Insight deg om å velge hva du vil gjøre med filen. Du kan for eksempel kjøre installeringen av filen, avbryte installeringen eller fjerne filen fra datamaskinen.

Sikkerhetsloggen inneholder detaljer om alle hendelser som Download Insight behandler og varsler om. Den har informasjon om handlinger Download Insight har utført på filen. Du kan se disse detaljene i kategorien Download Insight i sikkerhetsloggen.

Du kan bruke alternativet Informasjon om nedlasting og alternativene under dette i vinduet Innstillinger til å konfigurere Download Insight.

Informasjon om nedlasting er som standard aktivert. Du kan bruke Informasjon om nedlasting -alternativene for å angi følgende:

• Nedlastede filer du vil motta Download Insight-varsler om

• Typen nedlastede filer Download Insight skal spørre deg hva du vil gjøre med, og hvor ofte disse varslene skal vises.

Velg mellom følgende alternativer for Informasjon om nedlasting:

Download Insight-varsler

Her kan du angi når du vil at Download Insight skal vise varsler.

Disse varslene gir deg informasjon om filen du laster ned. Når du setter alternativet Download Insight-varsler til , gjør Norton 360 Online ett av følgende ut fra typen portal du bruker til å laste ned filen:

• Varsler deg hver gang du laster ned en kjørbar fil.

• Varsler deg bare når du laster ned en fil som er infisert med en lokal virusidentifikasjon. Hvis filen du laster ned, er infisert med en skyvirusidentifikasjon, fjerner Norton 360 Online filen fra datamaskinen og varsler deg om trusseldetaljene.

Når alternativet Download Insight-varsler er satt til Kun risikoelementer, varsler Norton 360 Online deg når du laster ned en infisert eller mistenkelig kjørbar fil.

Download Insight full rapport

Her kan du angi når og for hva slags filer du ønsker at Download Insight skal be deg om å velge hva som skal gjøres.

Du kan bruke følgende alternativer til å konfigurere Download Insight full rapport -innstillingene:

• Alltid

Når du angir at Download Insight full rapport skal være aktiv Alltid, ber Download Insight deg om å velge hva som skal gjøres med både trygge og ukjente filer. Vinduet Download Insight vises hver gang du prøver å åpne en nedlastet fil med omdømmenivået trygt eller ukjent. Du kan se detaljer om filen og alternativer du kan bruke til å velge hva du vil gjøre med den.

• Kun filer med status Ikke bevist

Som standard er alternativet Download Insight full rapport satt til Kun filer med status Ikke bevist. Download Insight ber deg kun om å velge hva som skal gjøres med ukjente filer. Vinduet Download Insight vises hver gang du prøver å åpne en nedlastet fil med omdømmenivået ukjent. Du kan se detaljer om filen og alternativer du kan bruke til å velge hva du vil gjøre med den.

• Aldri

Du kan bruke alternativet Aldri hvis du ikke vil at Download Insight skal varsle deg om noen filtyper. Vinduet Download Insight vises ikke når du prøver å åpne en nedlastet fil.

Gi beskjed om dårlig stabilitet

Her kan du angi om du ønsker at Download Insight skal gi deg beskjed når du forsøker å laste ned en ustabil fil.

Når du setter alternativet Download Insight full rapport til Aldri, gjør Download Insight ett av følgende:

• Ber deg ikke om å velge hva som skal gjøres for noen filtyper du laster ned hvis alternativet Gi beskjed om dårlig stabilitet er slått av. I slike tilfeller vises ikke Download Insight når du prøver å åpne en nedlastet fil.

• Ber deg om å velge hva som skal gjøres når du forsøker å laste ned en ustabil fil hvis alternativet Gi beskjed om dårlig stabilitet er slått på. Norton 360 Online identifiserer utrygge filer som sikkerhetstrusler, og fjerner dem.

Hvis du ikke vil at Download Insight skal utføre en omdømmeanalyse på filene du laster ned, har du muligheten til å slå funksjonen av. Når Download Insight er deaktivert, er ikke datamaskinen tilstrekkelig beskyttet mot Internett-trusler og sikkerhetsrisikoer.

Når du deaktiverer Auto-Protect, deaktiveres også Download Insight. Når manuell stillemodus er slått på, holder Norton 360 Online tilbake varslene fra Download Insight.

Om Download Insight

Slå Informasjon om nedlasting av og på

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v23920667_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 29/09/2011