Norton Safe Web

Norton Safe Web viser Nortons rangeringsikon når du befinner deg på en webside. Når du klikker på Nortons rangeringsikon på Norton-verktøylinjen, vises et popup-vindu med informasjon om sikkerhet på området. Norton Safe Web tilbyr også en detaljert rapport om sikkerhet på området.

Webområdet til Norton Safe tilbyr følgende funksjoner for alle webområder du besøker eller vil undersøke sikkerhetsstatusen for:

• Viser fellesskapsvurdering

• Her kan du legge til omtaler

• Her kan du se brukeromtaler

• Viser en liste over nøkkelord som er merket til webområdet

• Viser generelle opplysninger og trusselopplysninger

Når du søker på Internett med søkemotorene Google, Yahoo eller Bing, viser Norton Safe Web Nortons rangeringsikoner ved siden av søkeresultatene. Når du beveger markøren over Norton-ikonet, vises et popup-vindu med informasjon om sikkerhet og handlesikkerhet. Popup-vinduet viser kortfattet informasjon om sikkerhet for området. Norton Safe Web tilbyr også en detaljert rapport om sikkerhet på området.

Du kan klikke på ikonet eller alternativet Full rapport i popup-vinduet hvis du vil se den detaljerte rapporten. Rapporten vises i webområdet til Norton Safe

Norton Safe Web har følgende webområdesikkerhetstilstander når du surfer på Internett:

Sikret av Norton

Du ser Sikret av Norton-ikonet ved siden av søkeresultatene.

Symantec har analysert siden og avgjort at webområdet er VeriSign-merket og trygt å besøke.

Området er sikkert

Du ser et grønt OK-ikon ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et webområde med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette området, og avgjort at det er trygt å besøke det.

Området er ikke testet

Du ser et grått spørsmålstegn ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker dette webområdet, viser Norton-verktøylinjen et grønt OK-ikon. Norton Safe Web har ikke analysert dette området, og har ikke nok informasjon om området. Det anbefales at du ikke besøker webområdet, siden Symantec ikke har testet det.

Området er ikke sikkert

Du ser et rødt kryss (x) ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et webområde med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette området, og avgjort at det ikke er trygt å besøke det. Det er mulig at dette webområdet vil prøve å installere skadelig programvare på datamaskinen.

Forsiktig

Du ser et gult utropstegn ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et webområde med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette området, og avgjort at det inneholder noen trusler som er klassifisert som irritasjonsmomenter. Disse irritasjonsmomentene er ikke farlige, men kan installere uønskede programmer på datamaskinen uten din tillatelse.

I tillegg til områdesikkerhetsinformasjonen, gir Norton Safe Web følgende informasjon om sikkerhet i forbindelse med netthandel:

Sikker

Norton Safe Web har analysert dette webområdet og avgjort at du kan ha en sikker handleopplevelse.

Ikke testet

Norton Safe Web har ikke nok informasjon om området til å gi en sikkerhetsrangering for handel.

Risikabelt

Norton Safe Web har analysert dette webområdet og avgjort at området inneholder risikoer for handel.

Symantec anbefaler at du ikke besøker siden. Det er mulig at området selger uekte varer uten å angi det.

Begrenset

Norton Safe Web har analysert dette området og har bare noe informasjon om området som bidrar til informasjon om sikkerhet for handel.

Det er ikke nok informasjon til å kunne erklære at området er trygt for handel.

Med alternativene under Norton Safe Web i vinduet Innstillinger for identitetsbeskyttelse kan du tilpasse innstillingene for Norton Safe Web. Disse alternativene er som standard slått på. Velg mellom følgende alternativer:

• Blokker skadelige sider

Norton Safe Web blokkerer utrygge webområder. Fordi det ikke er trygt å besøke usikre områder, viser Norton Safe Web en blokkeringsside når du prøver å besøke et slikt område. Hvis du allikevel vil besøke området, bruker du alternativet Fortsett til webområde som vises på den blokkerte siden.

Hvis du ikke vil at Norton Safe Web skal blokkere utrygge webområder, kan du deaktivere dette alternativet. Norton-verktøylinjen kommer imidlertid fortsatt til å vise statusen til disse områdene som utrygg, selv om alternativet er slått av.

• Områderangeringsikoner i søkeresultater

Dette alternativet melder fra om et webområde er skadelig før du besøker det. Programmet bidrar til et trygt søkemiljø på Internett ved å vise områderangeringsikonene ved siden av hvert søkeresultat.

Om Norton Safe Web

Aktivere eller deaktivere Norton Safe Web

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v19213755_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 03/11/2011