Antivirus

Antivirus -innstillingene beskytter datamaskinen mot sikkerhetsrisikoer som kan sette personlige opplysninger og personvern i fare. Du kan kjøre forskjellige typer søk for å oppdage og hindre virusinfeksjoner på datamaskinen. Søkene er datamaskinsøk, e-postsøk og søk i direktemeldingsprogrammer.

Du kan bruke følgende antivirus innstillinger:

Automatisk beskyttelse

Oppstartsbeskyttelse i kategorien Automatisk beskyttelse gir bedre sikkerhet helt fra du starter datamaskinen. Dette alternativet gir bedre sikkerhet, siden alle nødvendig komponenter for beskyttelse av datamaskinen starter samtidig med maskinen.

Innstillingene for Sanntidsbeskyttelse i kategorien Automatisk beskyttelse avgjør hva som gjennomsøkes og hva søket ser etter.

Velg mellom følgende alternativer:

• Auto-Protect

Auto-Protect lastes inn i minnet når Windows starter, noe som gir konstant beskyttelse mens du arbeider. Det søker etter sikkerhetsrisikoer hver gang du bruker programmer på datamaskinen, setter inn flyttbare medier, logger på Internett eller bruker dokumentfiler. Det overvåker også datamaskinen med tanke på uvanlige aktiviteter som kan være tegn på en aktiv trussel.

Du kan bruke alternativene for Auto-Protect til å tilpasse beskyttelsen av datamaskinen.

• SONAR-beskyttelse

Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) gir sanntidsbeskyttelse mot trusler, ved å oppdage ukjente sikkerhetsrisikoer på datamaskinen proaktivt.

Søk og risikoer

Med innstillingene for søk og risikoer kan du tilpasse søkene som Norton 360 Online kjører på datamaskinen.

Velg mellom følgende alternativer:

• Datamaskinsøk

Med datamaskinsøk kan du spesifisere forskjellige typer søk, for å oppdage og hindre virusinfeksjoner på datamaskinen. Søkene er Søk i komprimerte filer, Søk etter rootkits og stealth-elementer, Søk etter sporingsinformasjonskapsler, Fullstendig systemsøk, Søk på nettverksstasjoner og Automatisk Microsoft Office-søk.

• Ytelsesprofiler for søk

Med innstillinger for Ytelsesprofiler for søk kan du konfigurere hvordan Norton 360 Online skal søke gjennom datamaskinen, basert på den digitale signaturen og klareringsnivået til filene.

• Beskyttede porter

Alternativet Beskyttede porter beskytter POP3- og SMTP-portene til e-postprogrammet.

Med dette alternativet kan du konfigurere POP3- og SMTP-porter manuelt, for e-postbeskyttelse. Hvis SMTP- og POP3-portnumrene som Internett-leverandøren har oppgitt for e-postprogrammet ditt, er andre portnumre enn de som er standard, må du konfigurere Norton 360 Online til å beskytte portene.

• Virussøk i e-post

Virussøk i e-post er laget for å beskytte deg mot trusler som sendes eller mottas i e-postvedlegg.

Med dette alternativet kan du definere hvordan Norton 360 Online skal oppføre seg under gjennomsøking av e-post. Basert på alternativene du velger, søker Norton 360 Online automatisk i e-post som du sender og mottar.

• Søk i direktemeldingsprogram

Med dette alternativet søkes det etter virus i vedlegg til direktemeldinger.

Med dette alternativet kan du tilpasse søk i filer du mottar gjennom direktemeldingsprogram.

• Utelatelser / Lav risiko

Utelatelsesalternativene angir elementer som mapper, filer og stasjoner som utelates fra Norton 360 Online-søk. Søk, signaturer og lavrisikoelementer er noen eksempler på elementer som kan utelates fra søk.

Med utelatelsesalternativene kan du velge hvilke risikokategorier du vil at Norton 360 Online skal lete etter.

Utelatelser reduserer beskyttelsesnivået, og bør bare brukes hvis du har et spesielt behov for det.

• Insight-oversikt

Insight nettverkssøk bruker skyteknologi. Dette vil si at en ekstern server på Internett inneholder de nyeste virusdefinisjonene. Norton 360 Online søker gjennom datamaskinen etter de siste sikkerhetstruslene. Når Norton 360 Online utfører Insight nettverkssøk, bruker det virusdefinisjonene som er tilgjengelige lokalt og i skyen. Du får ekstra beskyttelse med Norton 360 Online, takket være de nyeste definisjonene fra skyen. Disse kommer i tillegg til de definisjonene som er tilgjengelige lokalt på datamaskinen.

Antispionprogram og oppdateringer

Antispionprogram beskytter datamaskinen mot sikkerhetsrisikoer som kan sette personlige opplysninger og personvern i fare.

Norton 360 Online beskytter datamaskinen mot svakheter gjennom nye versjoner og definisjonsoppdateringer.

Velg mellom følgende alternativer:

• Antispionprogram

Antispionprogram beskytter datamaskinen mot sikkerhetsrisikoer som kan sette personlige opplysninger og personvern i fare.

Med dette alternativet kan du velge hvilke risikokategorier du vil at Norton 360 Online skal lete etter i manuelt søk, e-post- og direktemeldingssøk.

• Oppdateringer

Norton 360 Online beskytter datamaskinen mot svakheter gjennom program- og definisjonsoppdateringer. Definisjonsoppdateringer inneholder informasjon som gjør at Norton 360 Online kan oppdage og advare deg mot et bestemt virus eller en sikkerhetstrussel.

Du kan bruke alternativene for Oppdateringer til å laste ned de nyeste virusdefinisjonene gjennom definisjonsoppdateringer, og holde datamaskinen trygg for de nyeste sikkerhetstruslene.

Tilpasse innstillinger for Norton 360 Online

Om innstillinger for automatisk beskyttelse

Om innstillinger for søk og risikoer

Om innstillinger for antispionprogram og oppdateringer

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v19213678_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 04/11/2011