Antivirus

Antivirus -innstillingene beskytter datamaskinen mot sikkerhetsrisikoer som kan sette personlige opplysninger og personvern i fare. Du kan kjøre forskjellige typer søk for å oppdage og hindre virusinfeksjoner på datamaskinen. Søkene er datamaskinsøk, e-postsøk og søk i direktemeldingsprogrammer.

Du kan bruke følgende antivirus innstillinger:

Automatisk beskyttelse

Oppstartsbeskyttelse i kategorien Automatisk beskyttelse gir bedre sikkerhet helt fra du starter datamaskinen. Dette alternativet gir bedre sikkerhet, siden alle nødvendig komponenter for beskyttelse av datamaskinen starter samtidig med maskinen.

Innstillingene for Sanntidsbeskyttelse i kategorien Automatisk beskyttelse avgjør hva som gjennomsøkes og hva søket ser etter.

Velg mellom følgende alternativer:

• Auto-Protect

Auto-Protect lastes inn i minnet når Windows starter, noe som gir konstant beskyttelse mens du arbeider. Det søker etter sikkerhetsrisikoer hver gang du bruker programmer på datamaskinen, setter inn flyttbare medier, logger på Internett eller bruker dokumentfiler. Det overvåker også datamaskinen med tanke på uvanlige aktiviteter som kan være tegn på en aktiv trussel.

Du kan bruke alternativene for Auto-Protect til å tilpasse beskyttelsen av datamaskinen.

• SONAR-beskyttelse

Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) gir sanntidsbeskyttelse mot trusler, ved å oppdage ukjente sikkerhetsrisikoer på datamaskinen proaktivt.

• Tidlig oppstart av beskyttelse mot skadelig programvare

Denne funksjonen gir bedre beskyttelse ved å kjøre alle nødvendige sikkerhetskomponenter som blokkerer inntrengninger fra skadelig programvare i Norton Business Suite når du starter datamaskinen.

Denne funksjonen er kun tilgjengelig i Windows 8 eller nyere.

Søk og risikoer

Med innstillingene for søk og risikoer kan du tilpasse søkene som Norton Business Suite kjører på datamaskinen.

Velg mellom følgende alternativer:

• Datamaskinsøk

Med datamaskinsøk kan du spesifisere forskjellige typer søk, for å oppdage og hindre virusinfeksjoner på datamaskinen. Søkene er Søk i komprimerte filer, Søk etter rootkits og stealth-elementer, Søk etter sporingsinformasjonskapsler, Fullstendig systemsøk, Heuristisk beskyttelse og Søk på nettverksstasjoner.

• Beskyttede porter

Alternativet Beskyttede porter beskytter POP3- og SMTP-portene til e-postprogrammet.

Med dette alternativet kan du konfigurere POP3- og SMTP-porter manuelt, for e-postbeskyttelse. Hvis SMTP- og POP3-portnumrene som Internett-leverandøren har oppgitt for e-postprogrammet ditt, er andre portnumre enn de som er standard, må du konfigurere Norton Business Suite til å beskytte portene.

• Virussøk i e-post

Virussøk i e-post er laget for å beskytte deg mot trusler som sendes eller mottas i e-postvedlegg.

Med dette alternativet kan du definere hvordan Norton Business Suite skal oppføre seg under gjennomsøking av e-post. Basert på alternativene du velger, søker Norton Business Suite automatisk i e-post som du sender og mottar.

• Søk i direktemeldingsprogram

Med dette alternativet søkes det etter virus i vedlegg til direktemeldinger.

Med dette alternativet kan du tilpasse søk i filer du mottar gjennom direktemeldingsprogram.

• Utelatelser / Lav risiko

Utelatelsesalternativene angir elementer som mapper, filer og stasjoner som utelates fra Norton Business Suite-søk. Søk, signaturer og lavrisikoelementer er noen eksempler på elementer som kan utelates fra søk.

Med utelatelsesalternativene kan du velge hvilke risikokategorier du vil at Norton Business Suite skal lete etter.

Utelatelser reduserer beskyttelsesnivået, og bør bare brukes hvis du har et spesielt behov for det.

• Insight-oversikt

Insight nettverkssøk bruker skyteknologi. Dette vil si at en ekstern server på Internett inneholder de nyeste virusdefinisjonene. Norton Business Suite søker gjennom datamaskinen etter de siste sikkerhetstruslene. Når Norton Business Suite utfører Insight nettverkssøk, bruker det virusdefinisjonene som er tilgjengelige lokalt og i skyen. Du får ekstra beskyttelse med Norton Business Suite, takket være de nyeste definisjonene fra skyen. Disse kommer i tillegg til de definisjonene som er tilgjengelige lokalt på datamaskinen.

Antispionprogram og oppdateringer

Antispionprogram beskytter datamaskinen mot sikkerhetsrisikoer som kan sette personlige opplysninger og personvern i fare.

Norton Business Suite beskytter datamaskinen mot svakheter gjennom nye versjoner og definisjonsoppdateringer.

Velg mellom følgende alternativer:

• Antispionprogram

Antispionprogram beskytter datamaskinen mot sikkerhetsrisikoer som kan sette personlige opplysninger og personvern i fare.

• Oppdateringer

Norton Business Suite beskytter datamaskinen mot svakheter gjennom program- og definisjonsoppdateringer. Definisjonsoppdateringer inneholder informasjon som gjør at Norton Business Suite kan oppdage og advare deg mot et bestemt virus eller en sikkerhetstrussel.

Du kan bruke alternativene for Oppdateringer til å laste ned de nyeste virusdefinisjonene gjennom definisjonsoppdateringer, og holde datamaskinen trygg for de nyeste sikkerhetstruslene.

Tilpasse innstillinger for Norton Business Suite

Om innstillinger for automatisk beskyttelse

Om innstillinger for søk og risikoer

Om innstillinger for antispionprogram og oppdateringer

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v19213678_N360_Business_CC_2014_no_no
Operativsystem: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
Sist endret: 29/07/2013