Om innstillinger for søk og risikoer

Med innstillingene for søk og risikoer kan du tilpasse søkene som Norton Business Suite kjører på datamaskinen. Du kan konfigurere Norton Business Suite-søk basert på den digitale signaturen og klareringsnivået til filene på datamaskinen. Du kan definere hvordan Norton Business Suite skal opptre når det gjennomsøker e-postmeldinger, og egendefinere gjennomsøking av filene du mottar i direktemeldingsprogrammer.

Du kan bruke følgende innstillinger for søk og risikoer :

Datamaskinsøk

Med Norton Business Suite kan du kjøre forskjellige typer søk, for å oppdage og hindre virusinfeksjoner på datamaskinen. Søkene er Hurtigsøk, Fullstendig systemsøk og Egendefinert søk. Du kan bruke de forskjellige alternativene under Datamaskinsøk til å tilpasse søkene som Norton Business Suite utfører på datamaskinen. Du kan også spesifisere søk i komprimerte filer.

Med alternativene for datamaskinsøk kan du også spesifisere søk som oppdager rootkits, andre stealth-elementer, sporingsinformasjonskapsler og ukjente sikkerhetstrusler. Velg mellom følgende alternativer:

• Søk i komprimerte filer

Gjennomsøker og reparerer filer inni komprimerte filer.

Når du slår på denne funksjonen, søker Norton Business Suite etter og oppdager virus og andre sikkerhetsrisikoer i filer som ligger inni komprimerte filer. De komprimerte filene fjernes.

• Søk etter rootkits og stealth-elementer

Søker etter rootkits og andre sikkerhetsrisikoer som kan være skjult på datamaskinen.

• Søk på nettverksstasjoner

Søker gjennom nettverksstasjonene datamaskinen er koblet til.

Norton Business Suite utfører søk på nettverksstasjoner ved fullstendige systemsøk og tilpassede søk. Alternativet Søk på nettverksstasjoner er som standard aktivert. Hvis du deaktiverer dette alternativet, søker ikke Norton Business Suite gjennom nettverksstasjoner.

• Heuristisk beskyttelse

Søker gjennom datamaskinen for å beskytte mot ukjente sikkerhetstrusler.

Norton Business Suite bruker heuristisk teknologi for å kontrollere mistenkelige trekk ved en fil, og kategorisere den som infisert. Den sammenligner trekkene ved filen med en kjent, infisert fil. Hvis filen har nok mistenkelige trekk, identifiserer Norton Business Suite den som infisert med en trussel.

• Søk etter sporingsinformasjonskapsler

Søker etter de små filene som programmer kan plassere på datamaskinen for å spore aktivitetene dine.

• Fullstendig systemsøk

Søker gjennom datamaskinen når den er inaktiv.

Norton Business Suite kjører et fullstendig systemsøk mens datamaskinen er inaktiv. Etter at søket er fullført, kan du se sammendraget av søkeresultatene og utføre nødvendige tiltak når du bruker datamaskinen igjen. Du kan bruke alternativet Konfigurer til å planlegge det fullstendige systemsøket.

Beskyttede porter

Innstillingene for Beskyttede porter beskytter POP3- og SMTP-portene til e-postprogrammet.

Med dette alternativet kan du konfigurere POP3- og SMTP-porter manuelt, for e-postbeskyttelse. Hvis SMTP- og POP3-portnumrene som Internett-leverandøren har oppgitt for e-postprogrammet ditt, er andre portnumre enn de som er standard, må du konfigurere Norton Business Suite til å beskytte portene.

Virussøk i e-post

Virussøk i e-post er laget for å beskytte deg mot trusler som sendes eller mottas i e-postvedlegg.

Du kan bruke alternativene for Virussøk i e-post til å definere hva Norton Business Suite skal gjøre når det søker i e-post. Basert på alternativene du velger, søker Norton Business Suite automatisk i e-post som du sender og mottar.

Søk i direktemeldingsprogram

Med alternativene for Søk i direktemeldinger kan du tilpasse søk i filer du mottar gjennom direktemeldingsprogram.

Du kan velge støttede direktemeldingsprogrammer du kan komme til å motta filer gjennom. Norton Business Suite søker gjennom filene du mottar fra de valgte direktemeldingsprogrammene.

Utelatelser/lav risiko

Utelatelsesalternativene angir elementer som mapper, filer og stasjoner som utelates fra Norton Business Suite-søk. Søk, signaturer og lavrisikoelementer er noen eksempler på elementer som kan utelates fra søk.

Med utelatelsesalternativene kan du velge hvilke risikokategorier du vil at Norton Business Suite skal lete etter. Velg mellom følgende alternativer:

• Lav risiko

Her kan du håndtere lavrisikoelementer på datamaskinen.

Du kan angi hvordan du vil at Norton Business Suite skal reagere på lavrisikoelementer.

• Elementer som skal utelates fra søk

Her kan du bestemme hvilke stasjoner, mapper eller filer du vil utelate fra risikosøk.

Du kan legge til nye elementer som skal utelates, eller redigere elementene som alt ligger i listen over utelatte elementer. Du kan også fjerne elementer fra utelatelseslisten.

• Elementer som skal utelates fra Auto-Protect, SONAR og Informasjon om nedlasting

Her kan du bestemme hvilke stasjoner, mapper eller filer du vil utelate fra Auto-Protect- og SONAR-søk.

Du kan legge til nye elementer som skal utelates, eller endre elementene du alt har utelatt. Du kan også fjerne elementer fra utelatelseslisten.

• Signaturer som skal utelates fra all oppdagelse

Her kan du velge kjente risikoer etter navn, og fjerne risikonavn fra utelatelseslisten

Du kan også se risikoens effekt ut fra ytelse, personvern, fjerning og stealth-effekt.

• Tøm fil-IDer som utelates ved søk

Med denne funksjonen kan du tømme omdømmeinformasjonen til filer som utelates fra søk.

Med funksjonen Fjern alle kan du tømme omdømmeinformasjonen til filer som utelates fra søk.

Utelatelser reduserer beskyttelsesnivået, og bør bare brukes hvis du har et spesielt behov for det.

Insight-oversikt

Insight nettverkssøk bruker skyteknologi. Dette vil si at en ekstern server på Internett inneholder de nyeste virusdefinisjonene. Norton Business Suite søker gjennom datamaskinen etter de siste sikkerhetstruslene. Når Norton Business Suite utfører Insight nettverkssøk, bruker det virusdefinisjonene som er tilgjengelige lokalt og i skyen. Du får ekstra beskyttelse med Norton Business Suite, takket være de nyeste definisjonene fra skyen. Disse kommer i tillegg til de definisjonene som er tilgjengelige lokalt på datamaskinen.

Tilpasse innstillinger for Norton Business Suite

Om Antivirus innstillinger

Om Norton Business Suite-innstillinger

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v19117843_N360_Business_CC_2014_no_no