Om Norton Safe Web

Med Norton Safe Web kan du surfe, søke og handle tryggere på Internett. Ved å bruke Norton Safe Web kan du kontrollere om et webområde er skadelig før du går inn på det. Norton Safe Web analyserer webområdene du besøker og finner ut om det finnes virus, spionprogrammer, skadelige programmer eller andre sikkerhetsrisikoer på webområdene. Basert på analysene rangerer Norton Safe Web sikkerheten på alle webområdene.

Du kan også se fellesskapsområdets rangering av webområdene du besøker.

Norton Safe Web støtter nettleserne Internet Explorer, Firefox og Chrome.

Du kan se webområders sikkerhetsstatus ved hjelp av alternativet Full rapport i popup-vinduet Norton Webområdesikkerhet. Du kan også bruke alternativet Fellesskapsnyheter i Norton -menyen til å vise sikkerhetsstatusen for webområdene.

Alternativet Fellesskapsnyheter er bare tilgjengelig i engelskspråklige versjoner av Windows.

Norton Safe Web tilbyr følgende funksjoner for alle webområder du besøker eller vil undersøke sikkerhetsstatusen for:

• Vise Norton-rangeringen.

• Vise fellesskapsrangeringen.

• Legge til dine vurdering.

• Vise brukervurderinger.

• Vise en liste over nøkkelord som er merket til webområdet.

• Vise trusselinformasjon og generell informasjon om webområdet.

Hvis du bruker en proxy-server til å koble deg til Internett, må du angi proxy-innstillingene for nettverket for Norton 360 Online.

Når du søker på Internett med søkemotorene Google, Yahoo eller Bing, viser Norton Safe Web rangeringsikoner ved siden av søkeresultatene. Når du beveger markøren over Norton-ikonet, vises et popup-vindu med informasjon om sikkerhet og handlesikkerhet. Popup-vinduet viser kortfattet informasjon om sikkerhet for området. Norton Safe Web tilbyr også en detaljert rapport om sikkerheten på webområdene du besøker.

Du kan klikke på ikonet ved siden av søkeresultatene eller alternativet Full rapport i popup-vinduet Norton områdesikkerhet hvis du vil se den detaljerte rapporten. Rapporten vises i webområdet til Norton Safe.

Norton Safe Web har følgende webområdesikkerhetstilstander når du surfer på Internett:

Sikret av Norton

Du ser Sikret av Norton-ikonet ved siden av søkeresultatene.

Symantec har analysert siden og avgjort at webområdet er VeriSign-merket og trygt å besøke.

Området er sikkert

Du ser et grønt OK-ikon ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et webområde med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette området, og avgjort at det er trygt å besøke det.

Området er ikke testet

Du ser et grått spørsmålstegn ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker dette webområdet, viser Norton-verktøylinjen et grønt OK-ikon. Norton Safe Web har ikke analysert dette webområdet, og har ikke nok informasjon om det. Det anbefales at du ikke besøker webområdet, siden Symantec ikke har testet det.

Området er ikke sikkert

Du ser et rødt kryss (x) ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et webområde med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette området, og avgjort at det ikke er trygt å besøke det. Det er mulig at dette webområdet vil prøve å installere skadelig programvare på datamaskinen.

Forsiktig

Du ser et gult utropstegn ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et webområde med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette området, og avgjort at det inneholder noen trusler som er klassifisert som irritasjonsmomenter. Disse irritasjonsmomentene er ikke farlige, men kan installere uønskede programmer på datamaskinen uten din tillatelse.

I tillegg til områdesikkerhetsinformasjonen, gir Norton Safe Web følgende informasjon om sikkerhet i forbindelse med netthandel:

Sikker

Norton Safe Web har analysert dette webområdet og avgjort at du kan ha en sikker handleopplevelse.

Ikke testet

Norton Safe Web har ikke nok informasjon om området til å gi en sikkerhetsrangering for handel.

Risikabelt

Norton Safe Web har analysert dette webområdet og avgjort at området inneholder risikoer for handel.

Symantec anbefaler at du ikke besøker siden. Det er mulig at området selger uekte varer uten å angi det.

Begrenset

Norton Safe Web har analysert dette området og har bare noe informasjon om området som bidrar til informasjon om sikkerhet for handel.

Det er ikke nok informasjon til å kunne erklære at området er trygt for handel.

Når du besøker et webområde med status som usikkert, blokkerer Norton Safe Web den aktuelle websiden. Hvis du allikevel vil besøke området, bruker du alternativet Fortsett til webområde som vises på den blokkerte siden. Du kan bruke alternativet for advarsel om skadelige webområder i delen Trygg surfing under innstillingene for identitetsbeskyttelse til å aktivere eller deaktivere denne innstillingen. Hvis du deaktiverer dette alternativet, blokkerer ikke Norton Safe Web usikre webområder. Norton-verktøylinjen kommer imidlertid fortsatt til å vise statusen til disse områdene som utrygg, selv om alternativet er slått av.

I tillegg beskytter Norton Safe Web deg mens du bruker Facebook. Alle URLene på Facebook-veggen søkes gjennom, og du får se klassifiseringsikonene fra Norton for hver av dem. Du kan også fortelle andre Facebook-brukere om sikkerhetsstatusen til webområdene.

Du søker på Facebook-veggen med Norton Safe Web ved å velge alternativet Søk på Facebook-veggen. Dette alternativet vises når du klikker på Kjør søk i vinduet Oppgaver.

Om Søk på Facebook-veggen

Søk på Facebook-veggen

Aktivere eller deaktivere Norton Safe Web

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v19116982_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 25/08/2011