Om Norton Safe Web

Med Norton Safe Web kan du surfe, søke og handle tryggere på Internett. Ved å bruke Norton Safe Web kan du kontrollere om et nettsted er skadelig før du går inn på det. Norton Safe Web analyserer nettstedene du besøker og finner ut om det finnes virus, spionprogrammer, skadelige programmer eller andre sikkerhetsrisikoer på nettstedene. Basert på analysene rangerer Norton Safe Web sikkerheten på alle nettstedene.

Du kan også se fellesskapsområdets rangering av nettstedene du besøker.

Norton Safe støtter nettleserne Internet Explorer, Firefox og Chrome.

Du kan vise sikkerhetsstatusen til et nettsted ved hjelp av alternativet Fullstendig Safe Web-rapport i popup-vinduet Områdesikkerhet. Du kan også bruke alternativet Fellesskapsnyheter i Norton -menyen til å vise sikkerhetsstatusen for nettstedene.

Alternativet Fellesskapsnyheter er bare tilgjengelig i engelskspråklige versjoner av Windows.

Norton Safe Web tilbyr følgende funksjoner for alle webområder du besøker eller vil undersøke sikkerhetsstatusen for:

• Vise Norton-rangeringen.

• Vise fellesskapsrangeringen.

• Legge til dine vurdering.

• Vise brukervurderinger.

• Vise en liste over nøkkelord som er merket til webområdet.

• Vise trusselinformasjon og generell informasjon om webområdet.

Hvis du bruker en proxy-server til å koble deg til Internett, må du angi proxy-innstillingene for nettverket for Norton Business Suite.

Når du søker på Internett med søkemotorene Google, Yahoo eller Bing, viser Norton Safe Web rangeringsikoner ved siden av søkeresultatene. Når du beveger markøren over Norton-ikonet, vises et popup-vindu med informasjon om sikkerhet og handlesikkerhet. Popup-vinduet viser kortfattet informasjon om sikkerhet for området. Norton Safe Web tilbyr også en detaljert rapport om sikkerheten på nettstedene du besøker.

Du kan klikke på ikonet ved siden av søkeresultatene eller alternativet Fullstendig Safe Web-rapport i popup-vinduet Områdesikkerhet hvis du vil se den detaljerte rapporten. Rapporten vises på nettstedet for Norton Safe Web.

Norton Safe Web har følgende statuser for sikkerhet på nettsteder når du surfer på Internett:

TRYGG

Du ser Sikret av Norton-ikonet ved siden av søkeresultatene.

Symantec har analysert siden og avgjort at nettstedet er VeriSign-merket og trygt å besøke.

SIKKERT

Du ser et grønt OK-ikon ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et nettsted med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette nettstedet, og avgjort at det er trygt å besøke det.

IKKE TESTET

Du ser et grått spørsmålstegn ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker dette nettstedet, viser Norton-verktøylinjen et grønt OK-ikon. Norton Safe Web har ikke analysert dette nettstedet, og har ikke nok informasjon om det. Det anbefales at du ikke besøker nettstedet, siden Symantec ikke har testet det.

FORSIKTIG

Du ser et rødt kryss (x) ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et nettsted med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette nettstedet og avgjort at det ikke er trygt å besøke det. Det er mulig at dette webområdet vil prøve å installere skadelig programvare på datamaskinen.

ADVARSEL

Du ser et gult utropstegn ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et nettsted med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette nettstedet, og avgjort at det inneholder noen trusler som er klassifisert som irritasjonsmomenter. Disse irritasjonsmomentene er ikke farlige, men kan installere uønskede programmer på datamaskinen uten din tillatelse.

I tillegg til områdesikkerhetsinformasjonen, gir Norton Safe Web følgende informasjon om sikkerhet i forbindelse med netthandel:

Sikker

Norton Safe Web har analysert dette nettstedet og avgjort at du kan ha en sikker handleopplevelse.

Ikke testet

Norton Safe Web har ikke nok informasjon om dette nettstedet til å gi en sikkerhetsrangering for handel.

Risikabelt

Norton Safe Web har analysert dette nettstedet og avgjort at området utgjør en risiko ved handel.

Symantec anbefaler at du ikke besøker siden. Det er mulig at nettstedet selger uekte varer uten å angi det.

Når du besøker et nettsted med statusen usikkert, blokkerer Norton Safe Web den aktuelle nettsiden. Hvis du allikevel vil besøke området, bruker du alternativet Fortsett til webområde som vises på den blokkerte siden.

Du kan blokkere skadelige sider ved å bruke alternativet Blokker skadelige sider under delen Trygg surfing av vinduet Innstillinger for identitetsbeskyttelse.

Hvis du deaktiverer dette alternativet, blokkerer ikke Norton Safe Web usikre nettsteder. Norton-verktøylinjen kommer imidlertid fortsatt til å vise statusen til disse områdene som utrygg, selv om alternativet er slått av.

I tillegg beskytter Norton Safe Web deg mens du bruker Facebook. Alle URLene på Facebook-veggen gjennomsøkes, og du vil se rangeringsikonene fra Norton for hver av dem. Du kan også fortelle andre Facebook-brukere om sikkerhetsstatusen til nettstedene.

Du søker på Facebook-veggen med Norton Safe Web ved å velge alternativet Søk på Facebook-veggen. Dette alternativet vises når du klikker på Kjør søk i vinduet Oppgaver.

Om Søk på Facebook-veggen

Aktivere søk på Facebook-veggen

Aktivere eller deaktivere Norton Safe Web

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v19116982_N360_Business_CC_2014_no_no