Surf sikkert på Internett med Norton Safe Web

Med Norton Safe Web kan du surfe, søke og handle trygt på Internett. Det analyserer nettstedene du besøker og finner ut om det finnes virus, spionprogrammer, skadelige programmer eller andre sikkerhetsrisikoer. Norton Safe Web rangerer sikkerheten på alle nettstedene basert på disse analysene, før du besøker dem.

Norton Safe Web støtter nettleserne Google Chrome, Microsoft Edge (krom-basert og EdgeHTML-basert), Mozilla Firefox og Apple Safari.

Jobbe med Norton Safe Web

Klikk på utvidelsesikonet i nettleseren og deretter på Full Safe Web-rapport i popup-vinduet med sikkerhetsinformasjon om nettstedet og shopping generelt.
Norton Safe Web tilbyr følgende funksjoner for alle nettsteder du besøker eller vil undersøke sikkerhetsstatusen for:
  • Vise Norton-rangeringen

• Vise fellesskapsvurderingen

• Legge til egne vurderinger

• Vise brukervurderinger

• Vise en liste over nøkkelord som er knyttet til nettstedet

• Vise trusselinformasjon og generell informasjon om nettstedet.

Tolke sikkerhetsrangeringene til Norton Safe Web

Norton Safe Web bruker følgende rangeringer for nettsidesikkerhet:
  • Sikker

Norton Safe Web har analysert siden og avgjort at det er trygt å besøke nettstedet.

• Ikke testet

Norton Safe Web har ikke nok informasjon til å analysere nettstedet. Det anbefales at du ikke besøker det.

• Ikke sikker

Norton Safe Web har analysert siden og avgjort at det ikke er trygt å besøke nettstedet. Det er mulig at dette nettstedet vil prøve å installere skadelig programvare på datamaskinen.

• Forsiktig

Norton Safe Web har analysert dette området, og avgjort at det inneholder noen trusler som er klassifisert som irritasjonsmomenter. Nettstedet er ikke farlig, men kan installere uønskede programmer på datamaskinen uten din tillatelse.

Arbeide med Scam Insight

Scam Insight tilbyr omdømmeevalueringer for alle nettsteder på Internett. Omdømmevurderingene baseres på informasjon som er samlet inn fra flere millioner Norton-kunder og den omtrentlige alderen til nettstedet. Funksjonen gjør at du kan føle deg sikker på at opplysningene du oppgir sendes til selskapet som du vil handle med. Nettkriminelle etterligner ofte nettsteder for å lage bedragerske nettsteder For eksempel kan et nettsted nylig ha blitt opprettet for å etterligne nettbutikker for å hente inn sensitiv informasjon fra brukerne.