Om proxy-innstillinger for nettverk

Proxy-servere kontrollerer Internett-tilgangen, og forhindrer at eksterne datamaskiner får tilgang til nettverket. Hvis nettverket ditt bruker en proxy-server for å koble seg til Internett, kan du oppgi proxy-serverens opplysninger til Norton Business Suite. Du kan bruke vinduet Proxy-innstillinger for nettverk til å angi URLen for automatisk konfigurering, proxy-innstillingene og godkjenningsdetaljene. Norton Business Suite bruker proxy-innstillingene og godkjenningsdetaljene til å opprette en automatisk tilkobling til Internett når dette er nødvendig. LiveUpdate bruker f.eks. innstillingene til den angitte proxy-serveren til å innhente oppdateringene. Det er viktig at du angir proxy-serverdetaljene, for ellers kommer ikke LiveUpdate til å fungere.

I enkelte tilfeller bruker nettverket et skript eller en en URL for automatisk konfigurering til å håndtere Internett-tilgang. I så fall må du oppgi URLen til påkrevd PAC-fil (Proxy Automatic Configuration). En PAC-fil inneholder koden som forteller leseren om proxy-innstillingene for ulike webområder på Internett. Den inneholder også de ordene du vil filtrere og blokkere mens du surfer på nettet. Du kan også velge å la leseren oppdage proxy-innstillingene automatisk. Hvis du vil bruke manuelle innstillinger for nettverket, må du sørge for at du deaktiverer alternativene for Automatisk konfigurering.

Med Proxy-innstillinger for nettverk kan du angi følgende innstillinger:

Automatisk konfigurering

Her kan du angi URLen eller skriptet for automatisk konfigurering.

Du får følgende alternativer:

• Oppdag innstillinger automatisk

Nettleseren oppdager nettverksinnstillingene automatisk.

Hvis du ikke vil overstyre de manuelle innstillingene for nettverkstilkoblinger, må du deaktivere dette alternativet.

• Bruk automatisk konfigureringsskript

Nettleseren bruker URLen eller skriptet for automatisk konfigurering til å styre Internett-tilgang.

Du bruker boksen URL til å oppgi HTTP-URLen eller HTTPS-URLen.

Proxy-innstillinger

Her oppgir du proxy-innstillingene.

Merk av for Bruk proxy-server for HTTP-tilkoblinger under Proxy-innstillinger, og gjør deretter følgende:

• Skriv inn URLen eller IP-adressen til proxy-serveren i Adresse -boksen.

• Skriv inn portnummeret til proxy-serveren i Port -boksen.

Verdien kan være mellom 1 og 65535.

Verifisering

Med dette alternativet kan du koble til Internett via en server som krever verifisering. Merk av for alternativet Jeg trenger autorisasjon for å koble til gjennom brannmuren eller proxy-serveren for å aktivere boksene Brukernavn og Passord.

Bruk Brukernavn - og Passord -feltene til å skrive inn verifiseringsopplysningene.

Konfigurere proxy-innstillinger for nettverket

Finne IP-adressen til en datamaskin

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v19116781_N360_Business_CC_2014_no_no