Tilpass spesifikke tilgangsinnstillinger for en tjeneste

Norton-produktet lar deg tilpasse innstillinger for innkommende og utgående nettverkstilkoblinger for hver tjeneste på Mac-en. Du kan angi IP-adressene du vil tillate eller blokkere tilkoblingsforsøk fra. De spesifikke tilgangsinnstillingene du angir, vises i raden under programnavnet med et minustegn ( - ) og et plusstegn ( + ).

Du kan legge til så mange spesifikke tilgangsinnstillinger du vil for en tjeneste. Du kan for eksempel legge til en spesifikk tilgangsinnstilling for en tjeneste for å tillate tilkobling fra alle datamaskiner på nettverket. Du kan også legge til en annen bestemt tilgangsinnstilling for samme tjeneste for å blokkere tilkobling fra én datamaskin.

Tilpass spesifikke tilgangsinnstillinger for en tjeneste

1. Klikk på Avansert i Norton-produktets hovedvindu.

2. Klikk på Brannmur i venstre rute.

3. Klikk på innstillinger-ikonet i raden Tilkoblingsblokkering.

4. I vinduet Tilkoblingsblokkering, i menyen Endre innstillinger, velger du nettverksplasseringen du vil spesifisere de spesifikke tilgangsinnstillinger for.

5. Klikk på Tjenester/porter i menyen Vis.

6. Velg én av følgende kategorier:

Innkommende

Her kan du angi tilgangsinnstillinger for innkommende tilkoblinger som bruker tjenesten.

Utgående

Her kan du angi tilgangsinnstillinger for utgående tilkoblinger som bruker tjenesten.

7. I ruten Vis klikker du på + -tegnet ved tjenestenavnet.

8. I dialogen Rediger adresse velger du tilgangstype for tilkoblingene. Velg mellom følgende alternativer:

Tillat

Gjør at du kan tillate tilkoblinger til eller fra en IP-adresse.

Blokker

Gjør at du kan blokkere tilkoblinger til eller fra en IP-adresse.

9. Velg ett av følgende alternativer for å tilpasse spesifikke tilgangsinnstillinger:

Alle datamaskiner på gjeldende nettverk

Brukes til å tillate eller blokkere tilkoblinger til og fra alle datamaskiner på nettverket.

Én datamaskin

Brukes til å tillate eller blokkere tilkoblinger til og fra datamaskinen med IP-adressen du har angitt.

Alle IP-adresser som starter med

Brukes til å tillate eller blokkere tilkoblinger til og fra datamaskiner med grunnadressen du har angitt.

Alle IP-adresser på et nettverk

Brukes til å tillate eller blokkere tilkoblinger til og fra datamaskiner på et lokalt nettverk.

10. Klikk på Lagre.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v18928898_nis_mac_retail_6_no_no
Operativsystem: Mac OS X
Sist endret: 02/09/2016