Finne IP-adressen til en datamaskin

Det finnes flere måter du kan finne IP-adressen til en datamaskin på. På datamaskiner med Windows 2000/XP, Windows Vista eller Windows 7, kan du bruke Ipconfig til å finne IP-adressen.

Ipconfig rapporterer bare IP-adressen til den lokale datamaskinen. Du må kjøre dette programmet på datamaskinen du ønsker å identifisere.

Slik finner du en IP-adresse ved å bruke Ipconfig i Windows 2000/XP:

1. Klikk på Start > Kjør på datamaskinen som skal identifiseres.

2. I dialogboksen Kjør skriver du cmd.

3. Klikk på OK.

4. Skriv inn ipconfig på kommandolinjen og trykk deretter på Enter-tasten.

5. Skriv ned IP-adressen.

Slik finner du en IP-adresse ved å bruke Ipconfig i Windows Vista:

1. Klikk på Start på oppgavelinjen på datamaskinen som skal identifiseres.

2. I tekstboksen Start søk skriver du inn cmd, og så trykker du på Enter-tasten.

3. Skriv inn ipconfig på kommandolinjen og trykk deretter på Enter-tasten.

4. Skriv ned IP-adressen.

Slik finner du en IP-adresse ved å bruke Ipconfig i Windows 7:

1. Klikk på Start på oppgavelinjen på datamaskinen som skal identifiseres.

2. I tekstboksen Søk i programmer og filer skriver du inn cmd, og så trykker du på Enter-tasten.

3. Skriv inn ipconfig på kommandolinjen og trykk deretter på Enter-tasten.

4. Skriv ned IP-adressen.

Endre klareringsnivået for nettverket og enhetene

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v1602412_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 23/04/2011