Finne IP-adressen til en datamaskin

Det finnes flere måter du kan finne IP-adressen til en datamaskin på. På datamaskiner med Windows /XP, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8, kan du bruke kommandoen ipconfig til å finne IP-adressen til en datamaskin.

Kommandoen ipconfig rapporterer bare IP-adressen til den lokale datamaskinen. Du må kjøre dette programmet på datamaskinen du ønsker å identifisere.

Slik finner du IP-adressen ved å bruke ipconfig i Windows XP

1. Klikk på Start > Kjør på datamaskinen som skal identifiseres.

2. I dialogboksen Kjør skriver du cmd.

3. Klikk på OK.

4. Skriv inn ipconfig på kommandolinjen og trykk deretter på Enter.

5. Skriv ned IP-adressen.

Slik finner du IP-adressen ved å bruke ipconfig i Windows Vista:

1. Klikk på Start på oppgavelinjen på datamaskinen som skal identifiseres.

2. I tekstboksen Start søk skriver du inn cmd, og så trykker du på Enter-tasten.

3. Skriv inn ipconfig på kommandolinjen og trykk deretter på Enter.

4. Skriv ned IP-adressen.

Slik finner du IP-adressen ved å bruke ipconfig i Windows 7:

1. Klikk på Start på oppgavelinjen på datamaskinen som skal identifiseres.

2. I tekstboksen Søk i programmer og filer skriver du inn cmd, og så trykker du på Enter-tasten.

3. Skriv inn ipconfig på kommandolinjen og trykk deretter på Enter.

4. Skriv ned IP-adressen.

Slik finner du IP-adressen ved å bruke ipconfig i Windows 8:

1. Klikk på Ledetekst på skjermen Apper under Windows System.

2. Skriv inn ipconfig på kommandolinjen og trykk deretter på Enter.

3. Skriv ned IP-adressen.

Endre klareringsnivået for nettverket og enhetene

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v1602412_N360_Business_CC_2014_no_no