Antispionprogram

Med alternativene i vinduet Antispionprogram kan du velge hvilke risikokategorier du vil at Norton 360 Online skal lete etter i søk med Auto-Protect, manuelle søk, e-post- og direktemeldingssøk. Du bør merke av for alle alternativene i vinduet Antispionprogram for å oppnå maksimal beskyttelse.

I følgende tabell vises sikkerhetsrisikokategoriene som antispionprogrammet skal oppdage:

Sikkerhetsrisiko

Programmer som kan utgjøre en sikkerhetstrussel på datamaskinen.

Hacker-verktøy

Programmer som hackere bruker til å innhente uautorisert tilgang til datamaskinen. En type hackerverktøy som kalles en tastetrykklogger, sporer og lagrer oppføringer over individuelle tastetrykk, og kan sende denne informasjonen tilbake til hackeren.

Spionprogrammer

Programmer som kan gjennomsøke systemer eller overvåke aktivitet og overføre informasjonen til andre datamaskiner eller steder i cyberspace.

Sporingsprogrammer

Programmer som sporer systemaktivitet eller brukernes vaner, og sender denne informasjonen videre til tredjepartsorganisasjoner. Informasjonen som samles av slike programmer kan ikke brukes til å identifisere deg som person, og er ikke konfidensiell. Sporingsprogrammer installeres med samtykke fra brukeren, og kan også være en del av annen programvare som brukeren installerer.

Oppringingsprogram

Programmer som bruker en datamaskin eller et modem til å ringe opp betalnummer eller Internett-områder, vanligvis i den hensikt å øke telefonutgiftene.

Ekstern tilgang

Programmer som tillater tilgang via Internett fra en annen datamaskin for å finne informasjon, eller for å angripe eller endre datamaskinen.

Reklameprogrammer

Programmer som legger til rette for levering av reklameinnhold gjennom et eget vindu, eller ved å bruke grensesnittet til et annet program.

Vitseprogrammer

Programmer som endrer eller forstyrrer datamaskinens normale virkemåte.

Verktøy for sikkerhetsvurdering

Programmer som vanligvis brukes til å utføre administrasjonsoppgaver lokalt på datamaskinen. De kan imidlertid også brukes til å få uautorisert tilgang til datamaskinen, eller til å sette den ut av funksjon.

Villedende programmer

Programmer som rapporterer uriktige eller svært villedende opplysninger om at det finnes sikkerhetsrisikoer, trusler eller systemproblemer på måldatamaskinen.

Foreldrestyring

Programmer som overvåker innholdet på websider og i chatterom, direktemeldinger og e-post.

Om å holde datamaskinen trygg

Om innstillinger for antispionprogram og oppdateringer

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v15656607_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 01/11/2011