Beskyttelse mot nettfisking

Beskyttelse mot nettfisking beskytter deg mot å besøke usikre nettsteder. Når beskyttelse mot nettfisking er aktivert, analyserer Beskyttelse mot nettfisking-komponenten sikkerhetsnivået til nettstedene du besøker. Så vises resultatene i popup-vinduet Norton Safe Web. Beskyttelse mot nettfisking blokkerer i tillegg forsøk på å besøke nettsteder som er bekreftet som bedragerske eller mistenkelige.

Beskyttelse mot nettfisking gir følgende informasjon om nettstedene du besøker:

• Om det er trygt å angi konfidensiell informasjon på nettstedet

• Om nettstedet er et svindelnettsted

• Om nettstedet er mistenkelig

• Om nettstedet er kjent for å gi irriterende resultater

I popup-vinduet Norton Safe Web i Internet Explorer, Firefox og Chrome kan du se flere detaljer om sikkerhetsstatusen til nettstedene du besøker.

I tillegg viser popup-vinduet Norton Safe Web informasjon om Norton Secured-nettsteder. Nettstedhackere etterligner ofte firmaers nettsteder for å lage svindelnettsteder. Norton beskyttelse mot nettfisking identifiserer svindelnettsteder.

Symantec analyserer sidene på disse områdene og bekrefter at de tilhører selskapet som angis. Du kan føle deg sikker på at opplysningene du oppgir sendes til selskapet som du vil handle med.

Selv om du slår av Beskyttelse mot nettfisking, er datamaskinen beskyttet mot Internett-trusler gjennom Norton Safe Web-funksjonene. Når Beskyttelse mot nettfisking er slått av, kan du ikke bruke alternativet Rapporter nettsted til å sende inn evalueringen av nettstedet til Symantec.

Følgende meldinger vises i popup-vinduet til Norton nettstedsikkerhet :

Ikon

Melding

TRYGG

Du ser Norton Secured-ikonet ved siden av søkeresultatene.

Symantec har analysert siden og avgjort at nettstedet er VeriSign-merket og trygt å besøke.

SIKKERT

Du ser et grønt OK-ikon ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et nettsted med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette området og avgjort at det er trygt å besøke det.

IKKE TESTET

Du ser et grått spørsmålstegn ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker dette nettstedet, viser Norton-verktøylinjen et grønt OK-ikon. Norton Safe Web har ikke analysert dette området, og har ikke nok informasjon om området. Det anbefales at du ikke besøker nettstedet, siden Symantec ikke har testet det.

IKKE SIKKERT

Du ser et rødt kryss (x) ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et nettsted med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette området, og avgjort at det ikke er trygt å besøke det. Det er mulig at dette nettstedet vil prøve å installere skadelig programvare på datamaskinen.

FORSIKTIG

Du ser et oransje utropstegn ved siden av søkeresultatene.

Når du besøker et nettsted med denne statusen, kan du se et liknende statusikon på Norton-verktøylinjen. Norton Safe Web har analysert dette området, og avgjort at det inneholder noen trusler som er klassifisert som irritasjonsmomenter. Disse irritasjonsmomentene er ikke farlige, men kan installere uønskede programmer på datamaskinen uten din tillatelse.

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v15610505_ns_retail_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 13/12/2016