Norton Insight - programvurderinger

Norton Insight gjør det mulig å utføre smarte søk i filene på datamaskinen. Ytelsen til Norton 360 Online-søk forbedres ved at du kan søke i færre filer uten at dette går på bekostning av datamaskinens sikkerhet.

Øvre del av vinduet Norton Insight - programvurderinger viser følgende statistikk:

Klareringsnivå

Viser gjennomsnittlig klareringsnivå for filene på datamaskinen.

Klareringsnivåene for filer er gruppert i følgende kategorier:

• Klarert : Angir at filene ikke er Norton-klarerte.

• Godt : Symantec rangerer filer med nivået Godt som følger:

• Hvis filen har to grønne streker, rangerer Symantec filen som Godt.

• Hvis filen har én grønn strek, rangerer Symantec filen som Ok.

• Ikke bevist : Symantec har ikke nok informasjon om filen til å tildele et klareringsnivå til den.

• Dårlig : Symantec har bare enkelte indikasjoner på at filen ikke er klarert.

Du kan også vise følgende detaljer under grafen Klareringsnivå :

• Klarert på datamaskinen : Indikerer den gjennomsnittlige prosentandelen trygge, Norton-klarerte og brukerklarerte filer på datamaskinen.

• Gj.sn. klarert av fellesskapet : Indikerer den gjennomsnittlige prosentandelen trygge, Norton-klarerte og brukerklarerte filer på datamaskinen. Symantec samler inn informasjon fra Norton-fellesskapet.

Utbredelse

Viser gjennomsnittlig brukerutbredelse for filer på datamaskinen.

Følgende kategorier beskriver brukerutbredelsen for filer på datamaskinen:

• Veldig få brukere : Viser filer som er brukt av meget få brukere.

• Få brukere : Viser filer som er brukt av et gjennomsnittlig antall brukere.

• Mange brukere : Viser filer som er brukt av mange brukere.

Du kan også se følgende detaljer under grafen Utbredelse :

• Høy utbredelse på datamaskinen : Angir det gjennomsnittlige antallet filer som har høy brukerutbredelse på datamaskinen.

• Gj.sn. høy utbredelse i fellesskapet : Indikerer det gjennomsnittlige antallet filer som er mye brukt av Norton-fellesskapsbrukerne.

Stabilitet

Viser stabilitetsrangeringen for filene på datamaskinen.

Stabilitetsrangeringen er avhengig av hvor ofte programmet krasjer. De ulike stabilitetsrangeringene er som følger:

• Pålitelig : Angir at programmet er pålitelig.

• Stabilt : Angir at programmet er forholdsvis stabilt. Men det hender at det krasjer.

• Litt ustabilt : Angir at programmet er litt ustabilt.

• Ustabilt : Angir at programmet er ustabilt.

• Svært ustabilt : Angir at programmet krasjer ofte.

• Ukjent stabilitet : Angir at krasjhistorikken for programmet ikke er kjent.

Stabilitetsrangeringene varierer etter operativsystemet.

Norton Network

Viser detaljer om kjente farlige og ufarlige filer.

Du kan se antallet klarerte filer på Norton-fellesskapet. Du kan også se samlet antall filer som Symantec har analysert i Norton-fellesskapet.

Norton Insight gir deg informasjon om interessante filer på datamaskinen. Ved hjelp av rullegardinlisten i vinduet Norton Insight - programvurderinger får du se bestemte filkategorier ut fra hvilket alternativ du har valgt. Velg mellom følgende alternativer:

Alle kjørende prosesser

Viser prosessene som kjører på datamaskinen på det tidspunktet du velger dette alternativet.

Alle filer

Viser interessante filer.

Oppstartselementer

Viser programmene som starter når du starter datamaskinen.

Alle innlastede moduler

Viser alle filer og programmer som er i minnet.

Høyeste effekt på ytelse

Viser de programmene som krever flest ressurser på datamaskinen.

Norton 360 Online viser en liste med de ti ressursene som har størst innvirkning på ytelsen til datamaskinen.

Høyeste fellesskapsbruk

Viser filene som brukes mest av fellesskapet.

Filer klarert av brukerne

Viser de interessante filene du har klarert manuelt i vinduet File Insight.

Denne kategorien viser ikke filene som ikke er klassifisert som interessante filer, selv om du har klarert disse filene manuelt. Norton 360 Online utelater imidlertid alle manuelt klarerte filer fra Norton 360 Online-søk når du setter Ytelsesprofiler for søk til God klarering.

Du kan også fjerne brukerklareringen fra alle interessante filer du har klarert manuelt. Du fjerner brukerklareringen ved å velge alternativet Fjern alt som er klarert av brukerne ved rullegardinlisten.

Ikke-klarerte filer

Viser filer som ikke er Norton-klarerte.

Du kan manuelt klarere alle filene som ikke er klarert. Dette gjør du ved å klikke på alternativet Klarer alle filer ved siden av rullegardinlisten.

Du kan vise følgende detaljer for en fil:

Filnavn

Viser navnet på filen.

Du ser hvilken type fil det er ut fra ikonet til filen. I tillegg kan du klikke på filnavnet for å se mer informasjon om filen i vinduet File Insight.

Klareringsnivå

Viser klareringsnivået til filen.

Symantec analyserer bestemte opplysninger om en fil, f.eks. den digitale signaturen og hash-verdien, for å avgjøre klareringsnivået til filen.

Symantec merker filer som følger:

• Hvis filen har tre grønne streker, merker Symantec filen som Klarert. Filene som har tre grønne streker, viser teksten Norton-klarert når du beveger musepekeren over de grønne strekene. Raden som viser klarerte filer, har en grønn linje i hver ende.

• Hvis filen har to grønne streker, merker Symantec filen som Godt.

• Hvis filen har én grønn strek, merker Symantec filen som Ok.

Hvis du har et element med klareringsnivået Ikke bevist eller Dårlig, kan du isolere det.

Utbredelse

Viser fellesskapsbruken til en fil.

Du kan også vise hvor mye andre brukere i fellesskapet har benyttet seg av filen, for slik å avgjøre om den er genuin. Symantec bruker strenge, statistiske metoder til å avgjøre om en fil er trygg og kan klassifiseres som Godt.

Ressursbruk

Viser effekten av en prosess på ytelsen til datamaskinen.

Ytelsesdetaljene vises kun for kjørende prosesser.

Stabilitet

Viser stabilitetsrangeringen for et program. Stabilitetsrangeringen er avhengig av hvor ofte programmet krasjer.

Stabilitetsrangeringer er globale og ikke regionspesifikke. Stabilitetsrangeringene kan variere etter operativsystemet.

Datamaskinen må være koblet til Internett for å få oppdatert status for Klareringsnivå, Utbredelse og Ressursbruk.

Øverst til venstre kan du se prosentdelen klarerte filer og filene som skal gjennomsøkes. Jo høyere prosentandelen er, jo mindre tid tar søket. Du kan oppdatere vinduet Norton Insight - programvurderinger for å oppdatere fillisten og klareringsnivået for filene.

Med innstillingene i Ytelsesprofiler for søk kan du konfigurere hvordan Norton 360 Online skal søke gjennom datamaskinen, basert på den digitale signaturen og klareringsnivået til filene. Du kan gjøre Norton 360 Online-søk lettere, raskere og mer effektive ved å utelukke filer som har kjente digitale signaturer eller høye klareringsnivåer fra søk. Velg mellom følgende alternativer:

Fullstendig søk

Utfør et fullstendig søk av datamaskinen.

Standardklarering

Utelukk Norton-klarerte filer fra søket. Dette alternativet er standardinnstillingen.

God klarering

Utelater filer som er Norton-klarerte eller brukerklarerte, filer som har klareringsnivået Godt og filer som har kjente, digitale signaturer fra søk.

Du kan bruke alternativet Kontroller en bestemt fil til å se detaljer for en interessant fil i vinduet File Insight. Du kan også klikke på et filnavn i vinduet Norton Insight - programvurderinger for å se detaljer for en fil.

Om System Insight

Kontrollere klareringsnivået til en fil

Konfigurere Ytelsesprofiler for søk

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v15472472_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 04/10/2011