Inntrengingsforhindring

Inntrengingsforhindring gjennomsøker all nettverkstrafikk som går inn og ut av datamaskinen, og sammenligner denne informasjonen med et sett angrepssignaturer. Angrepssignaturer inneholder opplysninger som brukes til å identifisere forsøk på å utnytte kjente svakheter i operativsystemer og programmer. Hvis informasjonen samsvarer med en angrepssignatur, avviser Inntrengingsforhindring automatisk pakken, og avbryter forbindelsen med datamaskinen som sendte dataene. Dermed får ikke angrepet noen konsekvenser for datamaskinen. Inntrengingsforhindring beskytter datamaskinen mot de vanligste Internett-angrepene.

Inntrengingsforhindring gjennomsøker alle forespørsler fra alle enheter som har tilgang til datamaskinen. Dette øker gjennomsøkingstiden, noe som igjen gjør nettverkshastigheten til datamaskinen lavere. Du kan redusere søketiden og øke nettverkshastigheten ved å utelate klarerte enheter fra søket til Inntrengingsforhindring. Hvis du er sikker på at en enhet på nettverket er trygg, kan du endre klareringsnivået til enheten til Full klarering. Disse klarerte enhetene kan utelates fra søket til Inntrengingsforhindring.

Inntrengingsforhindring baserer seg på en omfattende liste over angrepssignaturer for å oppdage og blokkere mistenkelig nettverksaktivitet. I noen tilfeller kan harmløs nettverksaktivitet oppfattes som en angrepssignatur. Du kan motta gjentatte advarsler om mulige angrep. Hvis du vet at angrepene som setter i gang disse advarslene er sikre, kan du opprette en utelatelse for signaturen som samsvarer med den harmløse aktiviteten.

Du kan også få Norton 360 Online til å varsle deg når det oppdager visse signaturer. Du kan også slå av varsler for individuelle signaturer, eller all aktivitet fra Inntrengingsforhindring.

Du kan slå Inntrengingsforhindring av eller på. Når du slår på Inntrengingsforhindring, kan du bruke de ulike alternativene som er tilgjengelige for denne funksjonen, til å tilpasse hvordan brannmuren overvåker og reagerer på mistenkelig innkommende kommunikasjon.

Når Inntrengingsforhindring er slått av, er ikke datamaskinen tilstrekkelig beskyttet mot Internett-trusler og sikkerhetsrisikoer.

Inntrengningsbeskyttelse gir følgende alternativer:

AutoBlock mot inntrenging

Med denne funksjonen kan du angi hvor lenge du vil at Norton 360 Online skal blokkere tilkoblinger fra angripende datamaskiner.

Når et angrep oppdages, blokkeres tilkoblingen automatisk for å sikre at datamaskinen er trygg. Hvis en datamaskin forsetter med angrepet på datamaskinen din, kan Inntrengingsforhindring aktivere AutoBlock. AutoBlock blokkerer all innkommende trafikk fra datamaskinen som angriper, i et begrenset tidsrom, selv hvis den innkommende trafikken ikke er en gjenkjent angrepsmetode. Du kan se en liste over datamaskiner som AutoBlock har blokkert.

Inntrengingssignaturer

Viser listen over signaturer for Inntrengingsforhindring.

Du også bruke dette alternativet til å utelate individuelle signaturer fra overvåking eller varsling.

Varsler

Bestemmer om du blir varslet eller ikke når aktivitet fra Inntrengingsforhindring oppdages.

Du kan slå av varsler for individuelle signaturer for Inntrengingsforhindring i vinduet Signaturer for inntrengingsforhindring.

Utelatelsesliste

Her kan du tømme utelatelseslisten og fjerne alle enhetene fra den.

Hvis du er sikker på at en enhet på nettverket er trygg, kan du endre enhetens klareringsnivå til Full klarering. Du kan utelate disse klarerte enhetene fra søket med Inntrengingsforhindring. Enheter med full klarering som er utelatt fra et søk med Inntrengingsforhindring, legges til i utelatelseslisten for Inntrengingsforhindring. Hvis det viser seg at noen av enhetene du utelot fra søket med Inntrengingsforhindring, er infisert, kan du klikke på Tøm for å fjerne alle enhetene fra utelatelseslisten.

Når du slår av Inntrengingsforhindring, kan du ikke tilpasse noen av alternativene for funksjonen.

Om Inntrengingsforhindring

Slå varsler fra Inntrengingsforhindring av og på

Om utelatelseslisten til Inntrengingsforhindring

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v15471442_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 04/11/2011