Antispionprogram

Sikkerhetsrisikoer, som for eksempel spion- og reklameprogrammer, kan utgjøre en trussel mot personlige opplysninger og personvernet. Spionprogrammer og reklameprogrammer er nært beslektet. I noen tilfeller har de overlappende funksjoner, men selv om begge typene samler opplysninger om deg, kan typen opplysninger de samler være forskjellig.

Spionprogrammer kan utsette deg for identitetstyveri eller bedrageri. Disse programmene kan logge tastetrykkene dine og fange opp trafikken på e-post og direktemeldinger. Disse programmene kan også stjele sensitiv personlig informasjon som passord, brukernavn eller kredittkortnummer. Så kan programmene sende opplysningene dine til andre.

Reklameprogrammer viser reklame på datamaskinen og samler inn opplysninger om surfevanene dine. Disse opplysningene gis så til selskaper som kan sende deg reklame basert på disse preferansene.

Enkelte programmer er avhengige av andre programmer, som er klassifisert som sikkerhetsrisikoer, for å kunne fungere. Det kan for eksempel være at et delt (shareware) eller gratis (freeware) program som du laster ned, bruker reklameprogramvare til å holde prisene nede. I så fall kan du la sikkerhetsrisikoprogrammet bli liggende på datamaskinen, eller gjenopprette sikkerhetsrisikoprogrammet hvis Norton 360 Online har fjernet det.

Norton 360 Online tillater installering av vitseprogrammer og andre elementer med lav risiko. Norton 360 Online gir deg best kontroll over risikoer med lav risikoeffekt. Du kan endre innstillingene slik at Norton 360 Online oppdager disse sikkerhetsrisikoene.

Håndtere elementer i isolasjon

Om innstillinger for antispionprogram og oppdateringer

Om å holde datamaskinen trygg

Hjalp denne informasjonen?

DOCID: v15463147_N360_N360SOS_6_no_no
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sist endret: 19/10/2011